Info Actual > Petclub > Uciderea ursului Arthur. Jurnalist: La oameni n-a sărit nimeni. În 2020, 12 oameni au fost uciși de urși
Petclub

Uciderea ursului Arthur. Jurnalist: La oameni n-a sărit nimeni. În 2020, 12 oameni au fost uciși de urși

Uciderea ursului Arthur. Jurnalist: La oameni n-a sărit nimeni. În 2020, 12 oameni au fost uciși de urși

Uciderea ursului Arthur. Val Vâlcu, jurnalist, a vorbit despre scandalul momentului și reacțiile generate de gestul prințului austriac care a venit la vânătoare în România.

”De ce nu s-a făcut anchetă la nivelul acesta, nu s-au oripilat și n-au sărit zeci de asociații umanitare, când s-a văzut statistica de la INS, când, la cauzele deceselor din 2020, 12 români au fost omorâți de urși? Deci la oameni n-a sărit nimeni, la nici unul din cei 12. În loc să ne bucurăm că ne face reclamă, că a fost cel mai mare urs, ca de obicei, România reacționează cu anchete penale.

Ungaria își crește PIB-ul cu asociațiile de vânătoare și pescuit, vin turiști din Europa pentru mistreț, fazan și iepurași, au un canal de televiziune dedicat. Nu se acționează irațional, fondurile de vânătoare alocă o anumită cotă, e o întreagă industrie la fel de legitimă ca industria cărnii de vită sau cărnii de pasăre, la care România e pe locul 1. Doar că noi ne ducem după multă muncă și bani puțini, în timp ce Ungaria exploatează turismul scump.” a afirmat Val Vâlcu, după ce un prinț austriac a omorât un urs uriaș din România.

Uciderea ursului Arthur. Jurnalistul a adăugat că întâmplarea e folosită politic de către ”ecologiștii de oraș”, oamenii fiind terorizați la sate de urși și mistreți: ”La oraș, sigur că e frumos să avem grijă de ursulețul de pluș și ni se umezesc ochii față de animalele de la zoo”.