Info Actual > Diverse > UE, prinsă în corzi. Putin închide BRUTAL oferta de gaze naturale
Diverse

UE, prinsă în corzi. Putin închide BRUTAL oferta de gaze naturale

UE, prinsă în corzi. Putin închide BRUTAL oferta de gaze naturale

UE, prinsă în corzi. Putin închide BRUTAL oferta de energie cu gaz. Rusia neagă faptul că reține aprovizionarea cu gaze a Europei și a declarat că nu se grăbește să negocieze până la 1 noiembrie.

Kremlinul a declarat recent că gigantul rusesc Gazprom furnizează gaze către Europa la niveluri maxime în cadrul contractelor existente și orice creștere ar trebui negociată cu compania.

Va fi o iarnă grea

„Nimic nu poate fi livrat dincolo de contracte”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov.

Dmitry Peskov: „Cum? Gratuit? Este o chestiune de negociere cu Gazprom.”

În mod separat, ministrul adjunct al energiei, Pavel Sorokin, a declarat că Rusia nu și-a modificat calendarul de injectare a gazelor în instalațiile de depozitare până la 1 noiembrie, ceea ce înseamnă că nu se grăbește să furnizeze gaze suplimentare Europei.

Prețurile europene ale gazului au atins niveluri record în această lună, dar Kremlinul a negat în repetate rânduri că Rusia reține în mod deliberat aprovizionarea pentru a exercita presiuni pentru aprobarea rapidă a reglementării noii sale conducte de gaz Nord Stream 2 de-a lungul Mării Baltice către Germania.

În Marea Britanie, se spune că Ofgem se pregătește pentru o nouă lovitură, de vreme ce prețul cu ridicata al gazului a atins un nou record. O putere globală a făcut ca prețul la energie să crească cu 250 % din ianuarie.

Sky News a raportat că cel puțin patru furnizori au discutat astăzi cu Ofgem despre intrarea în sistemul său de furnizori de ultimă instanță (SOLR), potrivit The Express.