Diverse

Uimitoarea soție a lui Călin Popescu Tăriceanu. Și-a impresionat soțul și prietenii

tariceanu
Foto: Opinia Buzău

Puține lucruri se știu despre ultima soție a fostului premier Călin Popescu Tăriceanu. Loredana Tăriceanu nu a fost o prezență constantă în viața publică. Ceva, însă, a scos-o acum în evidență.

Uimitoarea soție a lui Călin Popescu Tăriceanu. Și-a impresionat soțul și prietenii

Ceea ce a pictat în pandemie, a expus acum, la Galeriile Artiștilor Plastici din Buzău. Loredana, a cincea soție a fostului premier Tăriceanu, și-a lăsat soțul ”tablou” la vederea impresionantului rezultat artistic.

Pe timp de pandemie, doamna Tăriceanu nu a stat degeaba. A pus mâna pe șevalet, pensulă și pânza albă.

Rezultatul obținut a putut fi văzut ”pe viu”, la Buzău, în ziua de 9 aprilie a.c., în cadrului unei frumoase expoziții de flori. Astfel, pe pereții sălii de la primul etaj al Galeriilor Artiștilor Plastici ”Ion Andreescu” a ”înflorit” și expoziția Loredanei, care are în cuprins 55 de picturi, toate în acuarelă. Sub denumirea generică „Lumini de Flori”, imaginile inconfundabile au redat, în ton cu tematica evenimentului, miresmele florilor imortabizate pe pânza, cândva, albă.

Buzăul este orașul natal al Loredanei. Deși la baza pregătirii sale se află designul vestimentar, ca absolventă a Universității de Arte Plastice, pentru ea, prima iubire a fost și rămâne pictura. La expoziție, așa cum era de așteptat, au venit prieteni din copilărie, foști colegi, profesori, diferite personalități locale din toate mediile sociale, de la avocați, până la medici și politicieni. Printre invitați, a atras atenția, în mod deosebit, Serge Celibidachi, fiul maestrului dirijor Sergiu Celibidachi, alături de soția sa.

Întrebat de reporterii ”Gândul” ce simte în legătură cu talentul soției sale, Călin Popescu-Tăriceanu a spus că, înainte de derularea evenimentului, a avut emoții mai mari decât la investirea ca premier al României. Iar Tudor, băiețelul lor de 7 ani, și-a adus și el propria contribuție, prin desenarea în cariocă a unei creații proprii, cu gândul că aceasta va fi piatra de temelie pentru viitoarea lui carieră.

Călin Popescu-Tăriceanu a recunoscut cu sinceritate că a fost luat prin surprindere de talentul ascuns al soției sale. „Am descoperit la ea o latură care era, pentru mine, o simplă bănuială”.

Fostul premier și-ar dori foarte mult ca soția sa să meargă, mai departe, pe acest drum al artei.

“Pot să spun că am rămas foarte plăcut surprins. Știam că Loredana a făcut Institutul de Arte Plastice, dar în momentul în care s-a apucat să picteze, am descoperit la ea o latură care era, pentru mine, o simplă bănuială. Toate lucrările le-am văzut născându-se și terminându-se sub ochii mei, în casă, în atelierul pe care și l-a improvizat. A fost pentru mine, pe lângă o mare surprinză și o mare bucurie, pentru că și-a găsit o latură de împlinire suplimentară, pe lângă atelierul de vestimentație pe care îl are și la care pune foarte mult suflet. A început să picteze, trebuie să vă spun, nu e niciun secret, în pandemie. Astăzi, expoziția pe care o are este împlinirea unui vis de-al ei, reîntoarcerea la pictură și mi-aș dori foarte mult să continue”, a declarat Tăriceanu pentru gandul.ro.

Dintre toți cei prezenți la eveniment, ca întotdeauna, artistul are cele mai mari emoții. Ce a însemnat pentru Loredana acest eveniment? În două cuvinte, speranță și fericire, după cum însăși artista a mărturist reporterilor de la Gândul.

Căsătoriile fostului premier liberal

Loredana este a cincea soție a fostului prim-ministru. Despre Loredana se știa doar că este din Buzău și se spunea despre ea că ar fi cochetat cu moda.

Călin Popescu Tăriceanu a mai avut încă patru soții: identitatea primei soții a rămas un mister, se pare că ar fi fost o fostă colegă de facultate, cea de-a doua soție a fost Livia Popescu Tăriceanu. Cea de-a treia a fost Cornelia Trântescu, care i-a dăruit primul copil, iar cea de-a patra a fost Ioana Dinu, care de asemenea, era mult mai tânără decât el.

Cu Loredana are un baiețel de zece ani, pe nume Tudor.