Lifestyle

Ultima metodă „ingenioasă” a hoților. Tehnica fermoarului. Iată la ce trebuie să fiți atenți

Ultima metodă „ingenioasă” a hoților. Tehnica fermoarului. Iată la ce trebuie să fiți atenți

Chiar dacă pare greu de crezut, dar încuietorile nu oferă atât de multă siguranță pe cât s-ar crede. Iar hoții abia așteaptă momentul potrivit în care să pună mâna pe cele mai de preț lucruri pe care le aveți.

De aceeași specialiști le recomandă tuturor celor care pleacă în călătorii să aibă mare grijă unde-și lase lucrurile de valoare, pentru că lacătele cu combinație pentru bagaje nu sunt cea mai bună soluție. Iar de aceastea se leagă ultima metodă de furt, cunoscută ca și cea a fermoarului.

Cum se sparge fermoarul unei valize folosind un simplu pix

Pentru a le veni în ajutor tuturor celor folosesc acest tip de bagaje, un agent al administrației de securitate a transporturilor a făcut un video pe care l-a postat pe TikTok. Bărbatul le-a demonstrat tuturor că în doar 56 de secunde un hoț poate să spargă fermoarul unei valize folosind doar un pix.

„Tehnica pixului există de zeci de ani”

„Dacă veți călători vreodată, asigurați-vă că sunteți conștienți de modul în care pot fi încălcate sistemele de securitate din bagajele dumneavoastră. Mulți oameni pe care îi văd călătoresc cu încuietori la valize cu combinații speciale, dar cu un simplu pix, ești de fapt capabil să încalci securitatea unei valize.

@geenaanac

Whenever you are traveling watch this TSA #tsa #travell #fyp #flliiippppeeeeedddddd #viralvideo #new #duet

♬ original sound – Geenaanac

Tehnica pixului există de zeci de ani, așa că am vrut să vă arăt acest lucru, ca să știți și să fiți atenți la ea. Voi merge până la capăt și această geantă, odată închisă cu fermoar, a fost deschisă doar cu un pix”, a explicat bărbatul.

Cum să vă protejați bagajele

Dacă un hoț reușește să folosească această metodă, va fi foarte greu pentru poliție să-l găsească. De aceea, specialistul le dă cele mai bune sfaturi călătorilor pentru a-și proteja bagajele.

„Se poate întâmpla şi pe aeroportul de îmbarcare şi pe cel de debarcare, personalul care manevrează bagajele este al unei companii terţe care se ocupă de aşa ceva,” atrag atenția autoritățile.

Aşadar, nu vă rămâne decât să vă protejaţi singuri bagajele. Învelirea genţii cu folie de plastic este o metodă eficientă, dar la aeroport nu e deloc ieftină.

„Nu puneți bijuterii sau aparate electronice în valiza de cală”

Dacă aveţi bunuri de valoare, păstraţi-le în geanta pe care o luaţi în avion. Nu puneţi bijuterii, bani, sau aparate electronice valoroase în valiza de cală. Verificaţi imediat ce vă recuperaţi bagajul de pe bandă dacă este intact.

Nu părăsiţi aeroportul până când nu vă asiguraţi că totul e în regulă, altfel nu veţi fi despăgubiţi. Şi nu în ultimul rând, dacă aţi păţit ceva, mergeţi la poliţie şi faceţi plângere”, a afirmat acesta.