Info Actual > Diverse > Ultima sută de metri până la UEFA EURO 2020 la București! Microbiștii sunt în delir
Diverse

Ultima sută de metri până la UEFA EURO 2020 la București! Microbiștii sunt în delir

Ultima sută de metri până la UEFA EURO 2020 la București! Microbiștii sunt în delir

Mai sunt trei zile până până la UEFA EURO 2020 la București. Duminică, 13 iunie, de la ora 19.00, pe Arena Națională se va juca primul din cele patru meciuri găzduite de București la UEFA EURO 2020, Austria – Macedonia de Nord. Microbiștii sunt în delir.

În cadrul unei conferințe de presă susținută pe stadion, managerului de stadion UEFA i-a fost înmânată, nu doar simbolic, cheia Arenei Naționale.

„Mulțumiri tuturor celor implicați în organizarea UEFA EURO 2020 la București. Proiectul din Capitala noastră a fost unul stabil, în ciuda schimbării a șapte guverne și a patru administrații locale pe durata pregătirilor. Toate scrisorile de garanție au fost semnate până la finalul lui 2019, am fost primul oraș-gazdă care a anunțat că vrea să continue în proiect după amânarea acestuia în contextul pandemiei, am avut onoarea de a găzdui, în noiembrie 2019, tragerea la sorți a fazei grupelor. Am fost mereu o echipă care a adus bucuria fotbalului în orașul nostru, desigur, în parametrii configurați împreună în ciuda pandemiei. Iar începând de ieri, Guvernul României de-a oferit posibilitatea de a crește la 50 la sută numărul de spectatori pentru ultimul meci de la București, optimea de finală din 28 iunie. Așteptăm toți fanii fotbalului să se bucure de acest turneu”, a declarat Florin Șari, managerul de proiect UEFA EURO 2020 la București.

Ultima sută de metri până la UEFA EURO 2020 la București! Microbiștii sunt în delir

„Suntem în grafic și mulțumiți cu toate pregătirile de la stadion înaintea startului competiției. Vom face tot ce depinde de noi pentru a asigura siguranța tuturor spectatorilor prezenți la meciuri. Vă așteptăm la meciurile de la EURO!” a fost mesajul lui Taras Mukovoz, Venue Manager UEFA. Acesta a primit cheia care permite accesul în toate zonele stadionului de la Alexandru Cândea, manager operațional UEFA EURO 2020 la București. „Ultimele două luni au fost intense, am transformat întregul complex într-un oraș propriu-zis. Mulțumesc tuturor celor care au fost implicați în organizare în toată această perioadă, dar în special echipei de voluntari care a contribuit decisiv la acest proiect. Stadionul este pregătit, transformarea lui e impresionantă”, a spus Alexandru Cândea.

Răzvan Mitroi, Manager Comunicare UEFA EURO 2020 la București, a făcut o serie de precizări privind procedura de acces a spectatorilor pe stadion.

„Expertiza dobândită în organizarea UEFA EURO 2020 la București o vom folosi pentru viitoarele competiții pe care țara noastră le va găzdui. În 2023, în România se va juca EURO U21, iar peste alți doi ani, în 2025, vom fi gazda Campionatului European sub 19 ani. Prin proiectele de infrastructură finalizate recent vom intra pe harta marilor competiții sportive”, a adăugat Răzvan Mitroi.

În week-end-ul 12-13 iunie, pe perioada Campiionatului European PMB se deschid bulevardele. Proiectul Străzi Deschise ia o pauză din motive de securitate, iar cele 7 zone pietonale din centrul Capitalei nu vor fi active, ca urmare a desfășurării partidei de fotbal din cadrul turneului final Euro 2020, care va avea loc în București.