Lifestyle

Ultimele detalii legate de procesul preotului Visarion Alexa. De ce și-a schimbat din nou avocatul

Ultimele detalii legate de procesul preotului Visarion Alexa. De ce și-a schimbat din nou avocatul

A primit o serie de acuzații de hărțuire sexuale de la enoriașele sale, a recunoscut ce a făcut, dar până în acest moment, preotul Visarion Alexa are doar o singură plângere penală.

După ce s-a aflat cu ce se ocupa părintele Visarion Alexa în cel mai sfânt loc, biserica, dar și în propria mașină sau alte locuri, iar tot mai multe femei au sărit cu acuzații care nu-i fac cinste feței bisericești, toată lumea se aștepta ca aceasta să aibă cel puțin cinci dosare similare. Dar, cel puțin până acum, există doar unul. Acest lucru l-a declarat pentru Playtech noul său avocat, Teodor Cenușe.

„Nu am primit nicio înstiințare din partea procurorului despre alte plângeri”

„Până la finele lunii octombrie, nu am primit nicio înstiințare din partea procurorului despre alte plângeri. Desigur, știm din presă despre alte posibile acuzații. Pe noi nu ne-a înștiințat nimeni, pe cale oficială, că ar exista mai mult de o singură plângere, cea inițială. Nu vreau să le comentez. Nu știu ce se ascunde în spatele fiecărui material de presă.

Situația nu se va schimba până când procurorul de dosar nu va decide ce pași urmează

„Nu știu ce fel de strategie pregătește procurorul pe această chestiune. Dacă le va lua sau nu în considerare. Vom vedea la momentul oportun. E un dosar de cercetare penală care-și va urma drumul!

Ceea ce e sigur e că nu discutăm în continuare decât de o plângere la adresa clientului meu. Momentan nu e absolut nimic nou în situația părintelui. Și nici nu se va schimba până când procurorul de dosar nu va decide ce pași urmează. Nu există un interval de timp bine definit în care să se ia o decizie sau alta. Ca atare, toată chestiunea asta ar mai putea dura săptămâni sau poate chiar luni”, a declarat avocatul.

Va fi judecat ca orice altă persoană

Nu în ultimul rând, avocatul spune că la judecată, oamenii legii nu vor  ține cont de faptul că este slujitorul lui Dumnezeu. „Nu se pune în termenii ăștia problema. Instanța va judeca doar faptele. Atât și nimic mai mult!”, a mai spus avocatul Cenușe.