Info Actual > Diverse > Un ajutor al naturii. Infuziile de frunze de prun, rețete pentru sănătate
Diverse

Un ajutor al naturii. Infuziile de frunze de prun, rețete pentru sănătate

Un ajutor al naturii. Infuziile de frunze de prun, rețete pentru sănătate

Frunzele de prun se pot folosi pentru prepararea unei reţete foarte eficiente împotriva constipaţiei. Acestea au efecte laxative și diuretice remarcabile la fel cum au și prunele. De asemenea, aceste frunze au și puternice proprietăți purgative, febrifuge, și vermifuge. Mai mult, frunzele de prun combat anemia.

Frunzele de prun pot fi să utilizate cu mult succes  în cazuri de probleme digestive și viermi intestinali. Se prepară un decoct dintr-o lingură de frunze, fierte 10-15 minute într-o cană de apă. Ceaiul frunze de prun astfel obținut se consumă timp 3-5 zile consecutiv,arată mâncare-pentru-tine.ro.

O rețeta foarte eficientă împotriva constipației poate fi obținută din frunzele de prun. Decoctul din frunze de prun este un remediu foarte bun care poate fi folosit că adjuvant în tratamentul viermilor intestinali.

Frunzele de prun în rețeta Prof. Ovidiu Bojor

Frunzele de prun conțin isatin – un laxativ natural foarte eficient. O rețeta laxativă cu rezultate bune se poate obține din 30 de frunze puse la fiert timp de un sfert de ceas într-un litru de apă. Se obține o infuzie care trebuie băută în fiecare zi, timp de cinci zile, câte o ceașcă după fiecare masă.

Cură de 10 zile cu infuzie de frunze de prun pentru dizolvarea cheagurilor

Oviciu Bojor recomandă un remediu din frunze de prun proaspete pentru cei care sufere de tromboflebita și ateroscleroza. Astfel se culege o mâna de frunze de prun praspete(8-10 frunze) și se lasă la infuzat într-o cană cu lapte de capră clocotit. Se lasă 10 minute acoperit, apoi se strecoară. Se îndulcește cu puțînă miere de albine.
Pentru dizolvarea cheagurilor de pe pereții arterelor, se recomandă consumul a câte 2 căni pe zi, una dimineața și una seară. Cură durează 10 zile. Frunzele de prun mai sunt indicate în tratarea anemiei, a asteniei, hemoroizilor, reumatismului și tromboflebitei.

Frunzele de prun sunt adjuvant împotriva viermilor intestinali. Aceleași efecte laxative, dar și vermifuge pot fi obținute dacă lăsăm la înmuiat peste noapte 10-15 prune uscate – pe care dimineață le fierbem timp de 10 minute. Ovidiu bojor recomandă ca să se bea în porții egale pe parcursul unei zile fiind un remediu adjuvant foarte eficient împotriva virmilor intestinali precum limbricii și a oxiurii.

Frunzele de prun combat febra și anemia

Contra febrei, se pot pune 30 de grame de frunze mărunțite la fiert timp de 5 minute într-un litru de apă obțînându-se astfel o infuzie care se lasă la răcit timp de 10 minute și se adaugă 1 linguriță de miere. Se bea câte o cană de două ori pe zi.