Info Actual

Info Actual > Diverse > Un alt pericol, în plină epidemie de Covid-19. Țarile lumii își închid frontierele
Diverse

Un alt pericol, în plină epidemie de Covid-19. Țarile lumii își închid frontierele

Un alt pericol, în plină epidemie de Covid-19. Pandemia de coronavirus s-a răspândit în 145 de ţări ale lumii în ultimele patru luni, de la apariţia virusului în China. Peste 175 de mii de persoane sunt infectate şi au murit aproximativ 7 mii de oameni, din cauza COVID-19.

Un alt pericol, în plină epidemie de Covid-19. Sunt însă şi cazuri de vindecare, iar cercetătorii depun mari eforturi, pentru a găsi un vaccin. În acest context, numeroase state şi-au închis frontierele sau urmează să ia această decizie în viitorul apropiat.

Ţările lumii îşi închid frontierele, pentru a împiedica răspândirea COVID-19, iar starea de urgenţă este deja în vigoare în zeci de state. De altfel, posibilitatea de a restricţiona călătoriile în spaţiul comunitar, în următoarea lună, va fi azi tema unei videoconferinţe a şefilor de stat şi de guvern din Uniunea Europeană.

Până va fi luată o decizie comună, unele state comunitare au decis unilateral să închidă graniţele, parţial sau total. Este vorba, printre altele, de Ungaria, Spania sau Austria.

Italia este în a doua săptămână de carantină, însă medicii fac faţă cu greu situaţiei. Sunt 28 de mii de cazuri de infectare, iar numărul morţilor se apropie de 2.200. A

utorităţile din Franţa, Marea Britanie, Germania, Suedia, Statele Unite, Canda, Venezuela, îşi sfătuiesc cetăţenii să nu iasă din case, iar adunările publice au fost interzise.

De altfel, pe toate continentele, numeroase activităţi s-au mutat în mediul online: elevii fac lecţii de la distanţă, iar angajaţii unor firme lucrează de acasă. Totodată, unele guverne au anunţat măsuri de sprijin financiar pentru sectoarele economiei afectate de pandemia de coronavirus, potrivit RRA.