Social

Un alt spital municipal se închide, Moldova sub asediu

Un alt spital municipal se inchide pentru 14 zile! Inchiderea Spitaluli Muncipal Campulung Moldovenesc este o nouă lovitură dată sistemului medical, pacienții au fost externalizați. Spitalul Muncipal Câmpulung Moldovenesc se închide în această seară o perioadă de 14 zile, după ce o parte din personalul medical a fost confirmat cu COVID-19.

Toţi angajaţii spitalului intră în carantină sau în autoizolare la domiciliu, în funcţie de situaţia medicală.

Anterior autorităţile locale au anunţat închiderea pavilionului central al spitalului din Fălticeni, după ce 32 de cadre medicale au fost confirmate pozitiv la testarea pentru coronavirus. Testarea s-a făcut întregului personal, dar şi pacienţilor iar activitatea se va relua, după ce va veni răspunsul de la Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică.

Pavilionul central al Spitalului Muncipal Fălticeni a fost închis.

Motivul deciziei este numărul mare de cadre medicale confirmate pozitiv la testul pentru COVID. În acest corp de clădire funcţionează secţiile: cardiologie, medicină internă, compartimentul de primiri urgenţe, chirurgie şi anestezie terapie intensivă, iar activitatea în secţiile menţionate va fi reluată după ce spitalul va primi rezultatul probelor recoltate personalului medical.

Doctorul Vlad Morariu, spitalul Făliceni: ”Am avut mai multe rezultate pozitive la personal, 32 la număr, şi am luat decizia ca pentru siguranţa tuturor: a pacienţilor şi a personalului închid pavilionul central. În funcţie de rezultatul testării la personal, reiau activitatea cu cei negativi.”

Pacienţii care se aflau astăzi internaţi în spital au fost externaţi, după testarea rapidă pentru COVID-19, rezultatele fiind la toţi negative, cu recomandarea de a rămâne în autoizolare timp de 14 zile.