Diverse

Un copil de 13 ani din România a șocat polițiștii și a băgat groaza în taximetriști

Un copil de 13 ani din România a șocat polițiștii și a băgat groaza în taximetriști

Un băiat de 13 ani și iubita au devenit spaima taximetriștilor din Austria, pe care îi jefuiesc și îi rănesc. Tinerii au făcut parte dintr-o bandă care au pus pe jar polițiștii.

Fac parte dintr-o bandă

Potrivit site-ului austriac Mein Bezirk, cei doi au fost ajutați de un alt tânăr, în vârstă de 17 ani, care fusese condamnat în legătură cu incidentele în care acum un an, a fost implicată o mașină de poliție ce a fost incendiată. Tot din aceeași bandă a făcut parte și un adolescent de 14 ani din Ucraina.

Cu doar câteva zile în urmă, pe 10 noiembrie, pentru a doua oară în doar câteva zile, băiatul din România și iubita lui au furat un taxi, continuând cu alte infracțiuni. Din nefericire pentru autorități, aceștia sunt prea mici pentru a fi pedepsiți, așa că, potrivit directorului poliției de stat Andreas Pilsl, agenții „sunt legați de mâini” și nu știu ce să facă ca să-i pună la punct.

Au amenințat șoferul de taxi că-l vor ucide

Prima dată când copiii s-au dat în stambă a fost pe 6 noiembrie, când trei dintre ei au comandat un taxi și i-au spus șoferului să-i ducă de la Linz, unde au urcat în mașină, la Kronstorf, la 50 km distanță. Odată ce au ajuns în acest loc, au început să-l amenințe pe taximetristul de 72 de ani cu moartea. Mai mult, acesta a fost bătut cu pumnii și picioarele și a rămas fără telefonul mobil și fără mașină.

După ce au furat automobilul, au condus prin zona Steyer și a intrat într-un automat din Enns de unde au furat tot ce au putut, făcând același lucru și dintr-o benzinărie de lângă Linz. Băiatul român și iubita lui au fost prinși și duși într-o unitate socială din Linz. „Celor doi făptași nu le pasă. Ei știu că nu se va întâmpla nimic”, susțin oamenii legii. În ceea ce-l privește pe tânărul de 17 ani, el va avea de dus până la capăt o pedeapsă de șapte luni de închisoare.