Actual Diverse

Un curier român, angajat la o firmă din străinătate, a găsit o metodă ingenioasă ca să fure din coletele destinatarilor

Un curier român, angajat la o firmă din străinătate, a găsit o metodă ingenioasă ca să fure din coletele destinatarilor
Pixabay

Așa cum tehnologia avansează, așa și hoții au pornit de la mici chilipiruri pe stradă și au ajuns la furturi din ce în ce mai inedite. Este și cazului unui hoț român cu o idee ingenioasă.

Hoție ingenioasă. Un curier român, angajat la o firmă din străinătate, a găsit o metodă ingenioasă ca să fure din coletele destinatarilor

Poliția germană anchetează un angajat român în vârstă de 50 de ani al unei firme de transport subcontractată de companii de curierat. El este suspectat că a sustras conținutul (inclusiv bijuterii, îmbrăcăminte de înaltă calitate și laptopuri) a cel puțin 12 pachete de la sfârșitul lunii septembrie 2022.

Totul a pornit de la două companii de curierat germane care au depus plângere la poliție, după ce mai multe pachete trimise anterior au ajuns goale la clientul destinatar.

Investigațiile ulterioare efectuate la furnizorul de servicii de transport au scos la iveală nereguli în livrarea de la un depozit de colete din centrul orașului Hamburg către un centru de distribuție din cartierul Altona-Nord și au condus investigatorii pe urmele suspectului, pas cu pas.

În ziua de 22 noiembrie, marți seara, anchetatorii au executat mandate de percheziție emise de Parchetul din Hamburg. Aici, oameni legii germani au percheziţionat atât duba de curierat, cât şi autoturismul românului, în cartierul Bahrenfeld. Așa au găsit două pachete care nu îi erau destinate în mașina sa personală. În portiera de pe partea șoferului au găsit un baston.

În plus, polițiștii au pus sub sechestru 15 pachete aflate în duba acestuia, pe care suspectul urma să le livreze la centrul de distribuție din regiunea Altona-Nord. potrivit media.

În timpul perchezițiilor, bărbatul, care s-a dovedit a fi de cetățenie română, potrivit actelor prezentate, le-a spus ofițerilor că el locuiește în mașină, neavând un apartament. Dar, investigațiile au scos la iveală că acesta avea domiciliu dar și locuință, la o adresă din cartierul Volksdorf din Hamburg.

Actualmente, românul este cercetat penal, dar în stare de libertate.