Diverse

Un fost fotbalist, celebru în România, a fost condamnat cu închisoarea. Înainte să intre după gratii mai are o șansă

Un fost fotbalist, celebru în România, a fost condamnat cu închisoarea. Înainte să intre după gratii mai are o șansă

Fostul jucător de la Dinamo a fost condamnat recent la 13 luni de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de conducerea mașinii sub influența alcoolului, în urmă cu doi ani.

Fostul atacant Ionel Dănciulescu nu va merge însă la închisoare, ci va fi pus sub supraveghere timp de 2 ani. Dacă va mai greși și va încălca în vreun fel legea, va efectua cele 13 luni de pușcărie. În acest timp de grație, va trebui să presteze 40 de zile de muncă în folosul comunității. Dănciulescu va trebui să aleagă între Arhiepiscopia Bucureștiului și Direcţia pentru Protecția Copilului a Municipiului București.

Ce a spus instanța care l-a judecat pe Dănciulescu

Deciziile în cazul lui Dănciulescu s-au luat conform legislației în vigoare: “În temeiul art.396 alin.4 din Codul de procedură penală rap. la art.83 din Codul penal, stabilește în sarcina inculpatului DĂNCIULESCU IONEL-DANIEL pedeapsa de 1 an și o lună închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului (fapta din data de 11 iunie 2020), prevăzută de art.336 alin.1 din Codul penal cu aplic. art.396 alin.10 din Codul de procedură penală.

În temeiul art.83 și art.84 din Codul penal, dispune amânarea aplicării pedepsei de 1 an și o lună închisoare, pe un termen de supraveghere de 2 ani, calculat de la data rămânerii definitive a hotărâri. În temeiul art.85 alin.2 lit.b din Codul penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 40 de zile, în cadrul Direc?iei Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Sector 6 sau Arhiepiscopiei Bucureștilor, astfel cum se va stabili de către consilierul de probațiune”, a hotărât instanța de la Curtea de Apel București.

Cum a fost prins Ionel Dănciulescu

În luna iunie 2020, polițiștii rutieri din București au oprit pentru control un autovehicul care circula pe bulevardul Magheru dinspre Piața Romană, Brigada Rutieră a Poliției Capitalei susținând că, după efectuarea testului etilic,  bărbatul aflat la volan prezenta halenă alcoolică. El a fost atunci legitimat ca fiind Ionel Dănciulescu, fostul atacant de la echipa de fotbal a clubului Dinamo. Alcoolemia a fost foarte mare, peste 1 la mie. A fost pentru prima dată când sportivul a fost prins în asemenea circumstanțe penibile.