Actual

Un fost primar, marginalizată de social-democrați, la munca de jos! E gata de treabă…

Un fost primar, marginalizată de social-democrați, la munca de jos! E gata de treabă…

Pentru că munca la primărie s-a terminat, un fost primar, marginalizată de social-democrați, a ajuns la munca de jos. Este vorba despre Ann-Sofie Hermansson, fost primar al orașului Göteborg, Suedia. După ce a pierdut alegerile, fostul politician a ajuns la munca de jos.

La doi ani și jumătate după ce a pierdut alegerile pentru un nou mandat de edil al orașului Göteborg, Ann-Sofie, în vârstă de 56 de ani, s-a angajat ca șofer pe mașina de gunoi la compania municipală din orașul pe care l-a condus, informează Politico.

„Oamenii mă întreabă, uneori, ce naiba fac aici, dar aceasta este o soluție bună pentru mine. În plus, trebuie să plătesc chiria”, a declarat Ann-Sofie Hermansson, cea care a fost edilul orașului Göteborg pentru o perioadă de aproape trei ani.

Ann-Sofie Hermansson a ales munca de jos

În timp ce Ann-Sofie Hermansson a ales munca de jos, alți foști politicieni suedezi și-au găsit joburi bine plătite. De exemplu, Fredrik Reinfeldt, care a deținut funcția de premeir al Suediei, și Andres Borg, fost ministru de finanțe, au devenit consultanți pentru băncile americane.

„Astfel de locuri de muncă nu erau pentru mine”, a afirmat Ann-Sofie Hermansson.

Hermansson a fost primar al orașului Göteborg între 18 ianuarie 2016 și 22 noiembrie 2018. După ce a pierdut alegerile pentru funcția de primar, aceasta a fost marginalizată de social-democrați.

Fără să stea prea mult pe gânduri, ea a luat permisul de conducere pentru vehicule grele și a început să lucreze ca șofer pe mașina de gunoi.