Lifestyle

Un joc video mobil a reușit să scoată sume uriașe din buzunarele utilizatorilor

Un joc video mobil a reușit să scoată sume uriașe din buzunarele utilizatorilor
midasbuy.com

La momentul actual, jocurile video mobile sunt de departe cele mai mari generatoare de venituri din industrie.

Iar, referitor la acest subiect, se remarcă faptul că vânzările înregistrate de unele titluri sunt de-a dreptul uimitoare.

Nouă miliarde de dolari cheltuiți cu acest joc

De la debut și până în prezent, utilizatorii de Google Play și App Store au cheltuit nouă miliarde de dolari în jocul PUBG Mobile, potrivit firmei de cercetare Sensor Tower.

Iar, conform celor transmise de VentureBeat, titlul a fost instalat de 1,1 miliarde de ori. De asemenea, se precizează că într-o zi consumatorii cheltuiesc, 5,2 milioane de dolari în joc, în medie.

În martie 2018, PUBG Mobile a debutat pe piață respectiv la un an după ce a fost lansată versiunea pentru PC pe Steam. Acesta a fost primul joc de tip battle royale major de PC, care a făcut saltul pe dispozitivele mobile, iar acest lucru i-a adus multe avantaje.

După aceea, câteva săptămâni, a debutat Fortnite, însă jocul celor de la Epic Games are un handicap, deoarece nu mai este disponibil în App Store.

În funcție de regiune, PUBG Mobile are mai mulți publisheri, respectiv: Tencent, Krafton și Level Infinite.

Afectat de condițiile economice actuale

PUBG Mobile, în ultima perioadă, la fel ca și alte jocuri video, a fost afectat de condițiile economice dificile, cu inflație ridicată. De exemplu, potrivit Sensor Tower, în primele trei trimestre din anul 2022, titlul a generat venituri de 1,6 miliarde de dolari, în scădere cu 27% comparativ cu perioada similară din 2021.

Jocul, un fenomen mondial care a dat nașteri la pasiuni puternice

Astfel, în 2020, o mamă din Malaezia în vârstă de 22 de ani a plecat de acasă pentru a se dedica jocului PUBG Mobile împreună cu un bărbat pe care l-a cunoscut, se pare, pe internet.

Însă, nu toate companiile știu să exploateze beneficiile oferite de piața de jocuri mobile (cum ar fi, de exemplu Nintendo, care nu se descurcă prea bine pe acest segment), citează go4games.ro.