Diverse International

Un jucător rus de hochei pe gheață, după ce a fost arestat, s-a îmbolnăvit brusc

Un jucător rus de hochei pe gheață, după ce a fost arestat, s-a îmbolnăvit brusc
youtube.com

Pentru că s-a sustras recrutării în armata lui Vladimir Putin, un mare jucător rus de hochei, aflat acum sub contract în NHL a fost arestat.

Sub acuzația că s-a sustras serviciului militar, un jucător rus de hochei pe gheață aflat sub contract cu o echipă americană din Liga Națională de Hochei (NHL), a fost reținut în Rusia, iar din momentul reținerii lui, acesta a fost dus la un spital militar după ce s-a îmbolnăvit, a declarat pentru o agenție de presă de stat rusă, avocatul său.

Despre ce jucător de hochei pe gheață este vorba

 Portar în echipa rusă care a câștigat argintul la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing din acest an, sportivul a semnat în luna mai 2022 un contract entry-level pe un an cu Philadelphia Flyers, citează hotnews.ro.

Vineri, 01 iulie 2022, tânărul de 25 de ani, pe nume Ivan Fedotov,  a fost reținut de poliția din Sankt Petersburg la cererea procuraturii militare și a fost dus la un birou de recrutare, potrivit sursei citate.

Ce a declarat avocatul lui Ivan Fedotov

Sâmbătă, 02 iulie 2022, Alexei Ponomaryev, avocatul său, a declarat pentru agenția de știri de stat RIA că Fedotov a fost dus vineri la un birou de recrutare și apoi la un spital militar după ce i s-a făcut rău.

Ponomaryev  a declarat: „Din câte am înțeles, din cauza stresului, a făcut gastrită. Ivan se simte rău. El spune că nu i se oferă asistență medicală completă”.

Totodată, avocatul Ponomaryev a negat acuzațiile potrivit cărora clientul său s-ar fi sustras serviciului militar.

În 2021, Ivan Fedotov a câștigat cu CSKA Moscova Cupa Gagarin, adică titlul de campion din Liga Kontinentală de Hochei (KHL) rusă.

Vineri, 1 iulie, un purtător de cuvânt al CSKA Moscova a declarat pentru Reuters că așteaptă informații oficiale de la organismele relevante: „În acest moment, Ivan Fedotov nu este legat de obligații contractuale cu clubul nostru”.

Deși nu a interzis participarea celor peste 50 de jucători din echipele sale, NHL a întrerupt legăturile de afaceri cu Rusia.