Economic

Un mare brand își închide toate magazinele din întreaga lume

Un mare brand își închide toate magazinele din întreaga lume, vor rămâne deschise doar cele 42 de magazine din China, pe care compania le-a redeschis vineri.

Apple își închide toate magazinele din întreaga lume, cu excepția celor 42 de magazine din China, pe care compania le-a redeschis vineri, a anunțat directorul general Tim Cook, pe Twitter. „În locurile de muncă și în comunitățile noastre, trebuie să facem tot ce putem pentru a preveni răspândirea Covid-19. Apple va închide temporar toate magazinele din afara Chinei până pe 27 martie și se angajează să acorde 15 milioane de dolari pentru a ajuta oamenii să se vindece în întreaga lume”.

Apple și-a închis deja magazinele italiene săptămâna aceasta, dar dealerii mărcii rămân deschiși ca furnizori de servicii IT.

Apple este o companie cu sediul principal in Cupertino, California, care are o reputatie de invidiat in industria inaltei tehnologii. Cu toate ca este una dintre cele mai cunoscute companii din lume, Apple are o istorie atat de complexa incat putini dintre noi stim cu adevarat evolutia acesteia.

Iata cateva lucruri legate de inceputul gigantul imperiu al lui Steve Jobs:

  1. Compania Apple a avut 3 cofondatori: Steve Jobs, Steve Wozniak si un al treilea co-fondator despre care putini dintre noi au auzit, Ronald Wayne.
  2. Steve Jobs alaturi de Steve Wozniak au creat primele computere Apple in garajul parintilor lui Jobs din Los Altos, California. Pentru a putea achizitiona materia prima si a pune afacerea pe picioare, Steve Jobs se hotaraste sa isi vanda Volkswagen-ul sau iar Woz renunta la calculatorul sau programabil.
  3. Compania Apple a fost lansata oficial la 1 aprilie 1976, insa Ronald Wayne paraseste compania la doar 12 zile dupa lansarea acesteia de teama sa nu fie un esec. Acesta isi vinde actiunile pe care le detine lui Steve Jobs cu doar 800$. Daca le-ar fi pastrat, acuma ar fi valorat 60 de miliarde de $, insa la acea vreme Ronald Wayne se declara fericit.

Compania Apple are peste 92.000 de angajati in intreaga lume si ar detine de 2 ori mai multi bani decat Trezoreria Statelor Unite

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *