Lifestyle

Un medic divulgă cel mai important sfat de slăbit de care trebuie să ții cont: „Se pune un strop”

Un medic divulgă cel mai important sfat de slăbit de care trebuie să ții cont: „Se pune un strop”

Când vine vorba de siluetă, Mihaela Bilic, renumit nutriționist și expert în boli metabolice, susține că multe persoane evită să consume ouă ochiuri, dar „nu pentru că n-ar fi delicios și sățios, ci pentru că este prăjit în ulei.” Celebrul medic a explicat cum se pot prepara ouăle în tigaie, astfel încât să avem un preparat mai puțin caloric. 

Biochimia ne spune că proteinele se coagulează prin căldură

„Când vine vorba de siluetă, toată lumea evită oul ochi, nu pentru că n-ar fi delicios și sățios, ci pentru că este prăjit în ulei. Ei bine, astăzi voi desființa mitul conform căruia nu poți găti oul decât cu ulei!

Biochimia ne spune că proteinele se coagulează prin căldură și devin albe și ferme (vezi albușul de ou), de unde înainte erau translucide și gelatinoase. Chiar și la restaurant primești ouă ochiuri arse pe margini de atâta prăjit în ulei, dar care au gălbenușul crud, încă acoperit de albuș neîntărit. Alții iau cu lingura uleiul fierbinte din tigaie și îl toarnă peste gălbenuș, doar-doar vor obține oul gătit perfect: cu albușul complet coagulat și gălbenușul cremos.

Știți care e secretul? CAPACUL!!!

Știți care e secretul? CAPACUL!!! Se pune un strop de ulei, se sparg ouăle și se acoperă tigaia cu capac. Se lasă 1-2 min la foc mic și….ta-daaaaaa, ridici capacul și ai ochiurile perfecte, fără ulei! Rumenite pe fund, nelipite de cratiță, cu gălbenușul moale și, cel mai important, cu nici 200cal. Aburii de aer cald gătesc oul, nu uleiul. Reușita e garantată, gustul e delicios, iar silueta e salvată.”, recomandă dr. Mihaela Bilic.