Social

Un nou ajutor de la stat pentru românii vulnerabili! Care sunt condițiile

datoria publica (sursă foto: Ziarul de Muscel) datoriile
sursa foto arhiva personala

Cu apropierea sezonului rece, mulți români se confruntă cu preocupări legate de costurile de încălzire a locuințelor. Cu toate acestea, pentru unii dintre aceștia, există o rază de speranță, deoarece statul a pus la dispoziție un program de ajutor pentru încălzirea locuințelor în sezonul rece 2023-2024.

Beneficiarii acestui ajutor trebuie să îndeplinească anumite criterii financiare. Astfel, pentru familiile cu mai multe persoane, venitul mediu lunar pe membru de familie trebuie să fie mai mic de 1.386 de lei, în timp ce cei care trăiesc singuri trebuie să aibă un venit lunar sub 2.053 de lei.

Ajutor de la stat pentru românii vulnerabili

Acest proiect este o măsură menită să ajute milioane de români care se confruntă cu dificultăți financiare și au nevoie de sprijin suplimentar pentru a face față costurilor de încălzire. Sprijinul se acordă pentru diverse tipuri de surse de încălzire, inclusiv energia termică, electrică, gaze naturale, combustibili solizi și petrolieri.

Pentru a beneficia de acest ajutor, românii trebuie să respecte anumite condiții. Ajutorul se acordă pentru un singur sistem de încălzire și o singură locuință. Fără a beneficia simultan de alte forme de sprijin pentru încălzirea locuinței. Suma alocată va fi transferată către titularul contractului, conform informațiilor furnizate de dailybusiness.ro.

Formularele de cerere pot fi obținute la sediile primăriilor locale sau pe site-urile acestora. De asemenea, acestea sunt disponibile și pe site-urile agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială. Mai multe informații și formulare de cerere pot fi găsite și pe site-ul Ministerului Muncii.

1.400 de lei pentru plata facturilor

Pe lângă acest sprijin, anumiți români au primit carduri de energie pentru a acoperi costurile facturilor pentru electricitate, energie termică, gaze și lemne de foc. Valoarea acestor carduri a fost de 1.400 de lei. Banii s-au dat în două tranșe de câte 700 de lei fiecare. Ultima tranșă a fost distribuită în luna septembrie a acestui an.

„Cu experiența de succes a primei etape din programul cardurilor de energie, iată că venim din nou în sprijinul românilor vulnerabili și în etapa a doua. Îi îndemnăm pe beneficiari să aleagă plata facturilor direct la poștaș, cu PDA-ul. Sau prin intermediul aplicației online existente pe site-ul Poștei Române. Plățile electronice sunt cele mai rapide, mai moderne și mai confortabile soluții și, din fericire, le avem la îndemână în beneficiul clienților noștri. Compania pune la dispoziție toate cele 9000 de dispozitive mobile pe care le deține, pentru ca plățile facturilor să se desfășoare cu cea mai mare rapiditate și eficiență oriunde pe teritoriul României”, a transmis directorul general al Companiei Naționale „Poșta Română”.