Social

Un nou caz de Variola maimuței diagnosticat. Se caută contacții direcți ai acestuia

Un nou caz de Variola maimuței diagnosticat. Se caută contacții direcți ai acestuia

De la primul caz până la al doilea a fost doar un pas. Și uite că a fost făcut chiar astăzi.

Un nou caz de variola maimuței diagnosticat. Se caută contacții direcți ai acestuia

Noul caz de variola maimuței este confirmat de medici. Nu se știe dacă e tot în București, dar reprezentanții MS au spus că este carantinat a domiciliu, nu e internat în spital.

Un bărbat de 32 de ani, care și-a făcut analizele săptămâna trecută, a primit azi, 14 iunie 2022, confirmarea pozitivă pentru diagnosticul Variola maimuței.

Este vorba despre un bărbat de 32 de ani. Acesta s-a prezentat la o clinică medicală din București săptămâna trecută iar investigațiile de laborator au confirmat astăzi că pacientul este infectat cu variola maimuței. Starea bărbatului este bună și acesta va rămâne în izolare. A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți, se arată în informarea Ministerului Sănătății.

Actualmente, se caută și persoanele care au intrat în contact direct cu acesta. Nu a fost făcută publică identitatea bărbatului, dar există totuși presupunerea, logică, că acesta ar avea legătură cu bărbatul care a fost ieri, 13 iunie 2022, diagnosticat și considerat pacientul cu numărul unu, în România.

Pentru a nu se trasforma într-un adevărat focar, dar și pentrtu a opri răspândirea, este foarte important ca medicii să găsească toate persoanele care au intrat în contact cu cei doi pacienți diagnosticați cu variola maimuței. De acest lucru se ocupă DSP.

Pacientul cu numărul unu

Primul caz de variola maimuței din România a fost raportat, luni, în București, transmite Ministerul Sănătății, prin intermediul unui comunicat media.

Este vorba de un bărbat de 26 de ani care a călătorit în mai multe țări din Europa, care înregistrau multe cazuri de monkeypox. Potrivit datelor oferite de Ministerul Sănătății, la acest pacient boala a debutat în urmă cu 4 zile, iar bărbatul s-a prezentat de urgență, la spital, abia în cursul nopții precedente.

Acum, starea bărbatului este bună. Pacientul cu numărul unu primește tratament simptomatic într-un spital din București și se află în izolare.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani din București. Acesta a fost diagnosticat în cursul zilei de astăzi în urma investigațiilor de laborator. Boala a debutat în urmă cu 4 zile iar pacientul s-a prezentat la spital în cursul nopții precedente. Starea bărbatului este bună. Pacientul primește tratament simptomatic și se află în izolare.

Din anamneză, rezultă că partenerul persoanei infectate a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa unde există numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței”, se arată în comunicatul din 13 iunie al Ministerul Sănătății.