Info Actual

Info Actual > Petclub > Un nou virus ar putea declanșa o nouă pandemie. Simptome asemănătoare cu cele de COVID
Petclub

Un nou virus ar putea declanșa o nouă pandemie. Simptome asemănătoare cu cele de COVID

Un nou virus ar putea declanșa o nouă pandemie. Simptome asemănătoare cu cele de COVID

Un nou virus ar putea declanșa o nouă pandemie. Cercetătorii din Rusia au făcut o descoperire halucinantă. Ei vorbesc despre primul caz din lume de transmitere a gripei aviare H5N8 de la păsări la oameni. Simptome asemănătoare cu cele de SARS-CoV-2.

Cercetătorii din Rusia au detectat prima transmitere a H5N8 de la păsări la oameni. Experții  au detectat primul caz din lume de transmitere a gripei aviare H5N8 de la păsări la oameni.

Oamenii de știință de la Laboratorul Vektor au izolat materialul genetic al tulpinii de la 7 muncitori ai fermelor de păsări din sudul Rusiei, unde a fost raportat pentru prima dată un focar la păsări, spune Anna Popova, reprezentantul Rospotrebnadzor. Ea mai spune că muncitorii nu au suferit consecințe grave asupra sănătății; oamenii de știință cred că au contractat tulpina gripei aviare de la păsările de curte din fermă.

„Informațiile despre primul caz din lume de transmitere a gripei aviare (H5n *) la oameni au fost deja trimise către Organizația Mondială a Sănătății”, a precizat Anna Popova.

OMS s-a informat despre focar: organizația discută în prezent cu autoritățile naționale

Anna Popova spune că organizația discută în prezent cu autoritățile naționale pentru a colecta mai multe informații și pentru a evalua impactul evenimentelor asupra sănătății publice. Purtătorul de cuvânt a spus că „dacă este confirmat, aceasta ar fi prima dată când H5N8 infectează oamenii”.

De asemenea, Institutul Vektor, Siberia, a declarat sâmbătă că va începe dezvoltarea testelor umane și a vaccinurilor împotriva tulpinii de gripă aviară H5N8.

Simptomele asociate cu infectarea cu tulpina H5N8

Potrivit NHS, principalele simptome ale H5N8 și ale altor tulpini de gripă aviară includ adesea apariția rapidă a următoarelor simptome:

  • Febră cu temperaturi ridicate
  • Dureri musculare
  • Tuse
  • Dureri de cap

Simptomele timpurii pot include, de asemenea:

  • Diaree
  • Dureri de stomac
  • Dureri în piept
  • Conjunctivită
  • Sângerări din nas și gingii

Durează aproximativ 3 – 5 zile pentru ca simptomele să apară după infecție; în câteva zile de la afișarea primelor manifestări, este posibil să se dezvolte complicații severe, cum ar fi sindromul de detresă respiratorie acută și pneumonia, informează ScienceTimes.