Diverse

Breaking: Un om a murit în tragedia de la Pasajul Unirii. Șoferul a ignorat antelimitatoarele de înălțime

Un om a murit în tragedia de la Pasajul Unirii. Șoferul a ignorat antelimitatoarele de înălțime

Cu puțin timp în urmă un autocar a fost strivit la intrarea în pasajul Unirii, de limitatorul de înălțime. Potrivit surselor de la fața locului, șoferul ar fi ignorat antelimitatoarele de înălțime, mobile, din lanț, și apoi l-a dărâmat pe cel fix.

Pasarela metalică a căzut pe mijlocul autocarului care a fost distrus aproape în totalitate. Scaunele au fost împinse în caroserie, iar cei mai norocoși, persoanele care se aflau în partea din față au reușit să iasă singuri. Pentru ceilalți turiști a fost nevoie de intervenția specialiștilor în descarcerare.

Prefectul spune că nici o persoană nu se află ”în stare foarte gravă”, dar una a murit, iar cel puțin 20 necesită spitalizare

Prefectul Bucureștiului, Toni Greblă, a declarat că ușa din fața autocarului s-a blocat și câteva persoane au fost extrase din autoturism. ”Autocarul a trecut de presemnalizarea cu lanțuri, înainte de intrare în pasaj, a rupt lanțurile, nu a mai putut opri și a intrat în barierele dinaintea de intrarea în tunel. Ușa din față s-a blocat, au fost mai multe persoane care nu au purut ieși, a intervenit descarcerarea”, a afirmat Greblă.

Acesta a mai spus că nicio persoană nu se află ”în stare foarte gravă” și că vor fi transportate la spital. De asemenea, prefectul a afirmat că este vorba de un autocar cu turiști străini, cetățeni greci, în număr de 47, dar că nu știe care era destinația acestuia.

În realitate, o persoană a murit după ce echipajele medicale au încercat să o resusciteze la fașa locului, iar alte 20 au fost transportate la spitalele de urgență din zonă. Dramatic este și faptul că în mare parte, cei aflați în autocar erau copii și adolescenți.

Șase autospeciale și detașamentul special de salvatori

După incident, la fața locului au ajuns cât au putut de repede șase autospeciale SMURD, 6 SABIF și detașamentul special de salvatori. Victimele au fost încarcerat pe scaun și prinse sub plafonul autocarului, sub greutatea limitatorului de înălțime.

Tot mai multe accidente la Pasajul Unirii

De când Pasajul Unirii a fost redeschis, au rămas blocate fie în poarta gabaritică, fie în tunelul rutier, cinci vehicule de mari dimensiuni. Doar în primele două zile de la inauguare, două autocare s-au blocat în indicatorul pus înainte de intrarea în pasajul Unirii. De asemenea, a fost blocat un TIR care a acroșat limitatorul de înălțime.