Social

Un pacient contaminat a fost prins de Poliție după ce a fugit din spital! Unde a fost prins

Un pacient contaminat, bărbat, în vârstă de 47 de ani, era internat de mai multe zile la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf Parascheva” din Iaşi și a decis să fugă din spital luni după-amiaza.

Bărbatul contaminat cu noul coronavirus care a fugit de la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf Parascheva” din Iaşi a fost găsit luni seara de poliţiştii locali din comuna Ciurea.

„În jurul orei 19,00, bărbatul a fost depistat de un echipaj al Poliţiei Locale Ciurea, pe DJ 248, la ieşirea din localitatea Dumbrava”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, Ioana Bîlea, potrivit agerpres.ro

 

Cum a fugit din spital

„La 16,20 garda de la Pavilionul B al Spitalului de Boli Infecţioase a anunţat Poliţia că un pacient confirmat a fugit din spital. Era la parter şi se pare că a fugit prin geamul de la baie. De azi dimineaţă am făcut adresă la Instituţia Prefectului pentru a avea permanent un jandarm la poarta spitalului. Se pare că am preconizat bine că vom avea astfel de incidente. Cu cât mai repede va fi un echipaj, cu atât va fi mai bine”, a transmis dr Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf Parascheva” din Iaşi.

Bărbatul este internat în spital de mai multe zile

„Zilele trecute a mai avut o încercare. E la a doua tentativă, dar la prima reuşită. Prima dată brancardierii au reuşit să îl împiedică. Nu ştim de ce a fugit. Sunt oameni care înţeleg perfect pentru ce sunt internaţi şi au o stare de nervozitate care câteodată excede unele limite”, a mai menţionat dr Carmen Dorobăţ.

Un reprezentant al Ministerului Sănătăţii a precizat că pacientul este alcoolic şi este posibil să fie în sevraj. Reprezentanţii IPJ Iaşi au transmis prin intermediul unui comunicat că poliţiştii efectuează verificări pentru depistarea bărbatului, urmând ca în funcţie de cele constatate să fie dispuse măsuri legale.