Diverse

Un român i-a șocat pe polițiștii belgieni. A spart 27 de farmacii, iar motivul este incredibil

Un român i-a șocat pe polițiștii belgieni. A spart 27 de farmacii, iar motivul este incredibil

Potrivit cotidianului Nieuwsblad, un român în vârstă de 50 de ani, a reușit să comită anul trecut nu mai puțin de 27 de spargeri. În farmaciile din toată Belgia, respectiv în Sint-Genesius-Rode, Bornem, Londerzeel, Temse, Puurs și în Brabantul Valon. Bărbatul a ales să facă acest gest din cauza supărării. Îl părăsise soția după 30 de ani.

A fugit cu bani din casă

La toate cele 27 de farmacii, românul a procedat la fel. El smulgea câte un capac de canal sau grătar de pivniță și arunca cu acesta în vitrina farmaciei sau ușile de sticlă. Ulterior, acesta lua banii din casă și fugea. El a fost prins la sfârșitul lui august 2021, când a avut ghinionul să fie filmat în timpul unei spargeri în Sint-Genesius-Rode, când oamenii legii au găsit și urme ADN ale suspectului.

Procurorul a cerut 40 de luni de închisoare

Imediat a fost deschisă o anchetă și s-a dovedit că acesta a făcut 28 de infracțiuni, din care 27 reprezentau furturi din farmacii.

Românul nu a contestat faptele, a recunoscut tot ce a făcut și a dat o explicație care i-a lăsat fără cuvinte pe toți. El susține că a fost deprimat pentru că soția i-a dat papucii.

„Am fost deprimat pentru că soția mea m-a părăsit după 30 de ani de căsnicie. Mă durea inima foarte tare!”, a spus el la proces. Procurorul nu a empatizat cu situația acestuia, drept urmare a cerut 40 de luni de închisoare.

Fura cel mai adesea sub influența alcoolului

Potrivit informațiilor oferite de avocatul său, Maarten De Feyter, bărbatul divorțase, apoi începuse să călătorească prin Europa. În plus, supărarea îl făcuse să consume din ce în ce mai mult alcool, așa că spargerile au fost făcute când infractorul se afla sub influența licorii lui Bachus. Apărătorul acestuia a cerut însă instanței să fie îngăduitoare și să dea o sentință cu amânarea executării pedepsei. Dar bărbatul va afla dacă va rămâne sau nu liber abia pe 26 octombrie.