Lifestyle

Un tânăr de 22 de ani din Oradea și-a aruncat pitonii la ghena de gunoi. Ce s-a întâmplat cu târâtoarele

Un tânăr de 22 de ani din Oradea și-a aruncat pitonii la ghena de gunoi. Ce s-a întâmplat cu târâtoarele

Un locuitor din cartierul Rogerius din Oradea a rămas fără cuvinte când a văzut la ghena de gunoi trei șerpi abandonați. Când a zărit pitonii, bărbatul a sunat imediat la 112.

Despre proprietarii care-și aruncă animalele s-a scris câte în lună și-n stele, dar cu greu s-ar fi gândit cineva cum e să te descotorosești și să arunci la gunoi… pitoni. La asemenea gest a recurs un orădean, iar animalele sale au fost găsite la tomberon de un vecin.

Ce explicație a avut proprietarul pitonilor

Bărbatul a sunat imediat la 112, iar proprietarul a fost repede descoperit. În fața oamenilor legii, acesta a afirmat că a aruncat pitonii, întrucât i s-a părut că muriseră.

Numai că s-a contrazis singur, pentru că le lăsase mâncare în cutia în care i-a pus în tomberon. Din fericire, doar unul murise, dar ceilalți doi au ajuns la Grădina Zoologică unde au fost predați de comisarii Gărzii de Mediu Bihor. Pentru că a încălcat Legea 205/2004 privind protecţia animalelor, fapta este sancţionată cu amendă între 1.000 şi 2.000 lei.

Lucruri neștiute despre pitoni

Specialiștii spun că pitonii, familie de șerpi neveninoși, pot atinge o lungime de 10 metri și o greutate de până la 100 kilograme. Aceștia se hrănesc cu mamifere și păsări, pe care le omoară prin sufocare. Sunt puțini cei care știu că pitonii au fost numiți după șarpel piton gigant Phyton, care avea darul profeții și a fost omorât de Apollo.