Diverse

Un tânăr român a întrerupt circulația trenurilor de mare viteză în Spania. Ore întregi nu s-a circulat pe ruta Madrid-Barcelona

Un tânăr român a întrerupt circulația trenurilor de mare viteză în Spania. Ore întregi nu s-a circulat pe ruta Madrid-Barcelona

De data aceasta un român în vârstă de 19 ani a uluit autoritățile din Spania cu fapta sa, care a pus în pericol viața multor oameni. Tânărul a fost arestat, dar ancheta e în curs.

Furt de cablu electric de pe linia de transport de mare viteză dintre Madrid și Barcelona ale Renfe. Aceasta este acuzația pentru care românul de 19 ani a fost arestat de polițiștii spanioli.

Polițiștii, care au recuperat o parte din materialul furat, nu exclud ca bărbatul să facă parte dintr-un grup organizat specializat în furturi de cupru din cabluri electrice, pe care îl vând apoi pe piața neagră, și spun că sunt posibile noi arestări în acest caz, relatează El Mundo.

Publicația citează dintr-un comunicat al Gărzii Civile: „A așteptat vigilent să treacă ultimul tren al zilei. Apoi a tăiat cablurile de cupru cu diametrul cel mai mare și le-a decojit pe loc înainte de a lua cuprul”. Apoi, susțin reprezentanții Gărzii Civile, următoarea acțiune a hoțului a fost vânzarea pe piața neagră.

Românul este acuzat că a furat 600 de metri de cablu electric de pe linia de mare viteză, iar în momentul când polițiștii l-au prins, s-a opus arestării.

Din cauza acestui furt, circulația trenurilor de mare viteză a operatorului feroviar spaniol de stat, pe ruta Madrid-Barcelona, a fost suspendată luni, timp de câteva ore. Compania a fost nevoită să introducă o rută alternativă de transport feroviar, care să ocolească reţeaua folosită de trenurile de mare viteză, pentru transportul călătorilor din capitală până în Barcelona, al doilea cel mai mare oraş din Spania.

Tânărul este acuzat acum de tâlhărie, distrugere și nesupunere față de oamenii legii.

Și săptămâna trecută a avut loc un astfel de furt

Un alt bărbat de naționalitate română, în vârstă de 43 de ani, a fost arestat săptămâna trecută pentru 20 de furturi de cablu electric în zona Valencia, potrivit site-ului lasprovincias.es, citat de digi24.ro. Polițiștii fac încă cercetări șiîn acest caz fiindcă sunt de părere că autorul mai are la activ și alte furturi.

Pericolul acestor infracțiuni preocupă cel mai mult autoritățile. „Lipsa acestui cablaj poate provoca o suprasarcină și poate duce la electrocutarea oricărui angajat sau utilizator al liniei de cale ferată”, spun autoritățile.