Lifestyle

Una dintre cele mai apreciate voci s-a stins din viață

Una dintre cele mai apreciate voci s-a stins din viață. Tenorul Florin Diaconescu a murit, duminică, 15 martie, la vârsta de 73 de ani!

Florin Diaconescu a fost solist al Operei Naționale din București, dar și una dintre cele mai importante figuri ale teatrului liric din România.

Voce inconfundabilă a operei române, Florin Diaconescu a absolvit Conservatorul din Capitală, iar timp de cinci stagiuni, solist al teatrelor muzicale din Galați și Constanța.

Radio România Muzical anunță că Florin Diaconescu şi-a făcut debutul în opereta „Liliacul”, de Johann Strauss, pe 13 martie 1970. Era începutul unei cariere bogate, care i-a adus lui Diaconescu 50 de roluri de operă și operetă, concerte vocal-simfonice și recitaluri.

Tenorul Florin Diaconescu a abordat lucrări din repertoriul universal, dar mai ales din creația compozitorilor români Mihail Jora, Paul Constantinescu, Pascal Bentoiu, Anatol Vieru, Dinu Lipatti sau Felicia Donceanu.

Pentru întreaga activitate, a fost răsplătit cu premii și distincții din partea Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, Diplomă de Excelență din partea Forumului Muzical Român și a primit Meritul Cultural în grad de Cavaler (2004).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *