Actual

Unde nu ai voie să faci grătar? Se aplică amenzi usturătoare

grătar
sursa foto: arhiva companiei

Patru locuitori din Sibiu au fost amendați cu un total de 4.800 de lei. Aceștia au fost sancționați pentru organizarea unui grătar pe stradă și pentru ascultarea muzicii la un volum ridicat.

Incidentul s-a petrecut luni seara și a atras atenția autorităților din cauza tulburării liniștii publice. Jandarmii au intervenit și au identificat un grup de patru persoane.

„Persoanele în cauză au fost sancționate de jandarmi cu amendă în valoare de 1.200 de lei fiecare. Pentru desfășurarea activităților de picnic (n.r. grătar)  în afara zonelor special amenajate și pentru deranjarea comunității. Având în vedere această situație, reamintim cetățenilor necesitatea respectării prevederilor legale. În ceea ce privește activitatea de picnic, conform Legii nr. 54/2012. Această lege are ca scop prevenirea, reducerea și eliminarea impactului negativ asupra mediului și asupra stării de sănătate a populației. Generate de practicarea inadecvată a activităților de picnic”, au transmis autoritățile, potrivit realitatea.