Actual Diverse

Atenție: Amenzi usturătoare pentru șoferii care au anumite obiecte în mașină și sunt opriți de poliția rutieră

politie
Infoactual/arhiva

Până acum, când ne oprea poliția rutieră pe drumurile naționale, prezentam actele la control. Mai nou, polițiștii rutieri vor avea voie și să privească atent, chiar și în interiorul mașinii, pentru a vedea ce obiecte pot distrage atenția sau încurca în trafic. Iar dacă acestea sunt descoperite de ochii vigilenți ai oamenilor legii, ne alegem cu o amendă usturătoare.

Atenție: Amenzi usturătoare pentru șoferii care au anumite obiecte în mașină și sunt opriți de poliția rutieră

S-a făcut deja lista cu obiectele din mașină care pot aduce amenzi deloc de neglijat fiind vorba despre o sumă de  2.900 de lei. Iată despre ce este vorba mai exact. Mulți șoferi s-au obișnuit să așeze anumite obiecte pe parbrizul autoturismului. Această acțiune nu este permisă din punct de vedere legal. Codul Rutier stabilește reguli din ce în ce mai aspre pentru șoferi și din acest punct de vedere.

Cel mai des am văzut odorizantele de mașină, iconițele și cruciulițele. Aceste obiecte pot aduce șoferului o amendă care o să ”bată” la buzunar.

Instalarea de diverse obiecte în apropierea sau pe parbrizul mașinii poate să conducă la reducerea vizibilității. Acesta este și motivul pentru care agenții de poliție sunt obligați prin lege să aplice amenzi usturătoare șoferilor care nu țin cont de pericolul la care se expun ei înșiși sau la care îi expun pe ceilalți participanți din trafic.

Amenzile pentru odorizante, carnețele de notițe, obiecte cu conotație religioasă, elemente de decor, abțibilduri etc. pot să înceapă de la suma de 1.305 lei. Sancțiunile financiare maxime ating, în astfel de cazuri, valoarea de 2.900 de lei.

Dincolo de lucrurile mai sus enumerate, există și unele gadget-uri pe care șoferii, de asemenea, nu au voie să le folosească. Ele induc în eroare cetățenii de rând sau alți participanți la trafic, fiindcă ar putea fi confundate cu cele folosite de către organele de autoritate, în situații de necesitate.

De exemplu, dacă șoferii montează deasupra sau în mașinile lor sirene ce pot fi confundate cu ușurință cu cele ale polițiștilor sau altor mașini de transport special omologate legal, riscă să fie sancționați cu o sumă importantă de bani. Se aplică amenzi uriașe și pentru şoferii care recurg la această ”împodobire” artificială. Prin urmare, cei prinși vor fi nevoiți să scoată din buzunare suma de 2.900 de lei, potrivit media.