Actual

Unul a avut şi pe acela l-a pierdut. George Simion a rămas fără singurul primar AUR. A plecat la PNL

Unul a avut şi pe acela l-a pierdut. George Simion a rămas fără singurul primar AUR. A plecat la PNL

Damian Nicolae, singurul primar pe care filiala AUR din Vrancea îl avea în judeţ, s-a mutat la PNL. Nou partid în care s-a înscris i-ar fi promis sprijin politic pentru un al doilea mandat, în 2024, potrivit unor surse din interiorul partidului. Un deputat AUR de Vrancea sugerează că edilul – profesor de geografie la Şcoala Gimnazială Pufeşti – ar fi fost şantajat să se alăture PNL.

Unul a avut şi pe acela l-a pierdut. George Simion a pierdut singurul primar AUR. A plecat la PNL

„Începând de astăzi (vineri – n.r.), primarul AUR Pufeşti, Damian Nicolae, a abandonat partidul pe listele căruia a fost ales şi a decis să se alăture PNL, partid ce i-a propus că îl va sprijini pentru un al doilea mandat în 2024. Bănuim că această mişcare are legătură cu postul de director de şcoală, post în care a fost numită prietena sa, dar şi cu promisiunile de alte avantaje financiare, promisiuni făcute de PNL Vrancea”, se arată într-un comunicat al filialei judeţene a AUR.

Organizaţia îl mai acuză pe primar că a scăzut în sondaje din cauza aroganţei sale şi lipsei de transparenţă decizională.

Cetăţenii comunei Pufeşti sunt îndreptăţiţi să ştie care sunt dedesubturile acestei mutări a primarului la alt partid, un partid numit liberal, specializat în trafic de influenţă şi alte infracţiuni de corupţie. Pe de altă parte, sondajul de opinie făcut recent în comună arată o prăbuşire a încrederii cetăţenilor în primarul Damian, datorită (sic!) aroganţei sale şi lipsei de transparenţă decizională. Vă promitem că în 2024 vom avea un candidat mai serios la Pufeşti”, se mai arată în comunicatul AUR.

George Badiu, deputat AUR de Vrancea, sugerează că primarul Damian Nicolae ar fi fost şantajat să se alăture PNL.

„În Vrancea nu sunt de racolat decât doi primari de la alte partide, anume unul de la AUR şi celălalt de la PMP. (…) Declar în mod public că mă voi opune din toate puterile şi cu toate mijloacele legale acţiunilor de tip mafiot ale PNL, cu toate că nu voi pierde din vedere nici trădările PSD şi USR. Să şantajezi primarii înseamnă să şantajezi comunităţi întregi, să determini oamenii să te voteze doar de frica tăierii investiţiilor”, a scris pe reţelele de socializare deputatul AUR, potrivit Agerpres.

Damian Nicolae a candidat la alegerile din anul 2020 la primăria Pufeşti, obţinând 626 de voturi, respectiv 37,02%, fiind singurul candidat al AUR care a reuşit să câştige un mandat de primar în Vrancea.