Culinar

Uscățele ca pe vremea bunicii. Trebuie să încercați această rețetă

Uscățele ca pe vremea bunicii. Trebuie să încercați această rețetă
caietul cu retete

Au fost și vor rămâne preferatele bunicii, care nu contenește să le prepare la orice oră pentru nepoțeii preferați, în special la sfârșit de săptămână sau în zilele de sărbătoare. Scovergile, cunoscute și ca uscățele, se prepară extrem de simplu, trebuie să aveți nevoie de un singur ingredient special și acesta e dragostea.

Ingredientele necesare

Ingrediente de care aveți nevoie pentru a pregăti minunatele uscățele sunt: 500 g făină + 100 g pentru a presăra pe planşetă, o cană cu apă caldă, un cub de 25 g drojdie proaspătă, o linguriţă cu sare, o lingură rasă cu zahăr, 3 linguri cu ulei de măsline. De asemenea, vă este necesar o jumătate de litru de ulei pentru prăjit.

Mod de preparare

Cerneți făina, apoi puneți într-un vas încăpător, încălzit în prealabil. În centrul făinii se face o groapă mică. Amestecați bine drojdia cu zahărul într-un alt castron. Turnați jumătate din cantitatea de apă călduţă peste aceasta, amestecați din nou, adăugați apoi două linguri cu făină.

Această compoziție se toarnă în gropița făcută în făină. Presărați puțină făină deasupra, acoperiți cu un prosop și lăsați la crescut într-un loc cald. Se lasă 15 minute. Când constatați că și-a dublat volumul, începeți să frământați folosind o lingură de lemn, iar la final frământați cu mâinile.

Turnați restul de apă, uleiul şi sarea, frământați în continuare până totul se transformă într-un aluat care seamănă cu cel de pâine. Se acoperă din nou cu un prosop și lăsați pentru o jumătate de oră, până aluatul devine pufos și se dublează volumul.

Modelați scovergile cu degetele înmuiate în ulei

Răsturnați pe planșetă, rupeți bucățele mici din aluat și modelați scovergile cu degetele înmuiate în ulei. Aluatul nu se întinde niciodată cu sucitorul, pentru că aluatul nu va mai fi pufos. După ce ați făcut toate uscățelele, le puneți la prăjit în tigaie, apoi le scoateți pe un șervețel absorbant.

Se pot umple și cu brânză

Cine dorește, poate umple scovergile și cu brânză. În acest caz, pe o jumătate de scoveargă aflată pe planșetă, puneți brânză, apoi îndoiți cealaltă jumătate peste ea și lipiți marginile apăsând cu o furculiță. Puneți la prăjit, scurgeți pe un șervețel absorbant și consumați.