Social

Utilizarea manusilor privind protectia. Virgil Musta: „Exact aici este pericolul!”

Utilizarea manusilor privind protectia. Eroul alb de la Timisoara, Virgil Musta, a vorbit despre recomandarile privind infectarea cu coronavirus. Acesta atrage atentia ca multe sunt interpretate gresit!

„Tuturor ne este recomandat să purtăm mască şi mănuşi. Pe măsură ce se încălzește afară, pe măsură ce creşte temperatura, am exprimentat şi eu ceea ce aţi semnalat dumneavoastră şi anume: o transpiraţie internă, în momentul în care port mănuşi chirurgicale de unică folosinţă. De ce nu este foarte recomandat să le purtăm? Eu am crezut că, purtându-le, suntem protejaţi de obiectele contaminate pe care le atingem”, a spus jurnalistul Radu Tudor, în emisiunea „Punctul de Întâlnire”, de la Antena 3.

„Exact aici este pericolul!”

„Exact aici este pericolul, de a interpreta greşit aceste recomandări. Mănuşile sunt utile doar pentru o perioadă scurtă de timp, când avem de desfăşurat o activitate cu risc de a contamina mâinile şi nu ne putem spăla imediat după aceea. În acel moment, purtăm mănuşi şi, după ce am terminat acea activitate, aruncăm mănușile şi căutăm cât mai repede să ne spălăm. În caz contrar, mănuşa fiind contaminată este ca şi o mână contaminată.

Utilizarea manusilor privind protectia: Este mult mai important să ne dezobişnuim să ducem mâna la gură

Mai mult, ai tendinţa să crezi că eşti protejat din cauza mănuşii: duci mâna la gură, la nas şi te contaminezi. Este periculos! Este mult mai important să ne dezobişnuim să ducem mâna la gură şi la nas, indiferent că mâna este cu mănuşă sau nu. Acesta este modul de contaminare. Este foarte important să ne spălăm pe mâini. Nu purtăm mănuşa şi considerăm că nu mai este nevoie să ne spălăm pe mâini. Purtăm mănuşa doar când ducem o activitate potenţial contaminantă şi, în rest, ne spălăm pe mâini”, a explicat medicul Virgil Musta.