Info Actual

Info Actual > Social > Vaccin anti-COVID transportat în cutii de pizza. Reacția Ministerului Sănătății
Social

Vaccin anti-COVID transportat în cutii de pizza. Reacția Ministerului Sănătății

Vaccin anti-COVID transportat în cutii de pizza. Reacția Ministerului Sănătății

Campania de vaccinare anti-COVID a debutat, marţi, în judeţul Ialomiţa, iar modul în care vaccinul a fost transportat a generat un adevărat scandal.

La această unitate medicală, vaccinul a ajuns în cutii de pizza. Primul medic care s-a vaccinat a fost dr. Jamil Aldabsheh, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia.

După ce acest lucru a apărut în presă, Ministerul Sănătății a reacționat, postând pe pagina de Facebook a instituției o explicație cel puțin ciudată.

Explicația Ministerului Sănătății

Instituția a explicat cum ajunge un vaccin din cele 7 centrele regionale din țară la oamenii care au nevoie de ele.

„Vaccinurile pleacă din centrele regionale în transporturi mari și ajung la Direcțiile de Sănătate Publică din fiecare județ. Ca să ne asigurăm cu nu irosim niciun vaccin, trebuie să ducem la centrele de vaccinare exact cât este nevoie. Separăm vaccinurile în cutiile mici care sunt puse la rândul lor în camere frigorifice, păstrând temperatura optimă de 2-8°, până la 5 zile”, au scris reprezentanții ministerului.

Cutiile sunt noi și curate, spun reprezentanții ministerului

„Și, da, pledăm vinovați: pentru viteză și concentrați fiind pe soluții rapide, sigure și eficiente, la fel ca și colegii din alte țări, am deturnat câteva cutii din drumul lor spre producătorii de pizza. Promitem că vom râde și noi pe tema asta la finalul campaniei de vaccinare, când vom reveni împreună la normalitate”, se mai arată în postare.

Dr. Valeriu Gheorghiță spune că nu știe de această situație

Vaccinul anti-COVID-19 a fost livrat la Spitalul din Slobozia în cutii de pizza, iar coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță, declara că nu a știut acest aspect, însă, din punctul său de vedere este important să se respecte lanțul de frig.

„Nu ştiu despre această situaţie. Cutiile care sunt livrate de producător sunt asemănătoare unei cutii de pizza într-adevăr, dar conţin cele 195 de flacoane, care este doar o întâmplare să semene foarte mult într-adevăr cu o cutie de pizza, aşa sunt ele livrate, practic un pachet conţine cinci astfel de cutii, ceea ce înseamnă aproximativ 5.000 de doze”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.