Social

Breaking: Vaccinul anti-Covid Johnson & Johnson provoacă tromboze grave. FDA cere oprirea utilizării

Vaccinul anti-Covid Johnson & Johnson provoacă tromboze grave. FDA cere oprirea utilizării
FDA

Alertă. Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a anunțat joi că a limitat utilizarea vaccinului monodoză anti-COVID-19 de la Johnson & Johnson în Statele Unite, după revizuirea riscului dezvoltării unor tromboze rare.

Din acest moment, vaccinul Janssen Ad26.CoV2.S va fi folosit doar în anumite cazuri: atunci când nu există alte vaccinuri disponibile sau atunci când pacientul cere în mod expres vaccinarea cu acest ser, însă nu va fi folosit în nicio situație la persoanele sub 18 ani.

Tromboze grave, 9 decese înregistrate

Ultimele cercetări arată că vaccinul de la Johnson & Johnson crește riscului dezvoltării unui tip de coagulare a sângelui, numit tromboză sau sindromul de trombocitopenie (TTS) după administrarea acestui ser. Sindromul a apărut în 4% din cazuri / milion de vaccinați și s-au înregistrat 9 decese.

„Am urmărit îndeaproape vaccinul şi apariţia TTS după administrare şi folosim informaţia actualizată a serviciilor noastre de securitate pentru a revizui autorizaţia de urgenţă”, a declarat medicul Peter Marks, director al centrului de Evaluare şi Cercetare Biologică al FDA.

Până în prezent, peste 18 milioane de doze de vaccin Jannsen au fost administrate în SUA, reprezentând 7,7% dintre persoanele vaccinate cu schema completă.

Shanghai, în haos din cauza COVID 19

Comisia Naţională de Sănătate din China a anunţat, astăzi, 12 noi decese asociate COVID-19 şi detectarea a 374 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, dintre care 356 prin contagiere locală, relatează EFE. Numărul total al contagierilor active în China continentală se ridică la 11.515, dintre care 659 sunt considerate forme grave.

Toate decesele s-au înregistrat la Shanghai, devenit epicentrul noilor focare de coronavirus din această ţară asiatică şi ai cărui 26 de milioane de locuitori au fost plasaţi de o lună într-un lockdown strict.

China, care aplică o politică severă de „toleranţă zero” faţă de noul coronavirus, se confruntă cu un nou val de infectări atribuit variantei Omicron care a provocat o răspândire record, mai fulminantă decât în oricare alt val.