Info Actual > Diverse > Vaccinurile anti-COVID sub formă de tablete. Care sunt avantajele
Diverse

Vaccinurile anti-COVID sub formă de tablete. Care sunt avantajele

Vaccinurile anti-COVID sub formă de tablete. Care sunt avantajele

Sarah Gilbert, o profesoară din cadrul departamentului de vaccinologie de la Universitatea din Oxford a afirmat recent, că în viitor, oamenii se vor putea vaccina cu tablete în loc de injecții.

Potrivit cercetătoarei britanice, transformarea serului  anti-COVID în tablete ar prezenta foarte multe beneficii.

Ce susține cercetătoarea britanică

În prezent există mai multe vaccinuri sub formă de spray-uri nazale sau tablete.

„După cum știți, toate vaccinurile au fost administrate în acest moment ca injecții intramusculare și nu este neapărat cel mai bun mod de a oferi protecție împotriva unei infecții cu virus respirator. Avem vaccinuri antigripale administrate prin spray nazal și aceasta ar putea fi o abordare foarte bună în viitor pentru a utiliza vaccinuri împotriva coronavirusurilor”, a afirmat Sarah Gilbert.

UK ocupă locul cinci în topul celor mai afectate state de pandemia de coronavirus, după Rusia, Brazilia, India și SUA.

Tablete vaccin pentru siguranța populației

În timpul declarațiilor, specialista a avertizat că va fi nevoie de timp pentru ca aceste vaccinuri să fie dezvoltate sub această formă.

„Ambele abordări, pe care începem să le evaluăm, vor avea nevoie de timp pentru a fi dezvoltate. Vor trebui testate pentru siguranță și apoi și pentru eficacitate.

Răspunsurile imune care vor fi generate de ambele abordări vor fi puțin diferite de ceea ce obținem de la o injecție intramusculară, dar ar putea avea avantaje mari”, a mai precizat cercetătoarea Sarah Gilbert.

Evoluția pandemiei, la nivel global

Conform celor mai noi date, la nivel global, cazurile de infectare cu noul coronavirus au ajuns la 113.247.481 de oameni, iar bilanțul deceselor este 2.511.774.  SUA, India, Brazilia, Rusia, UK, Franța, Spania, Italia, Turcia, Germania și Columbia sunt cele mai afectate țări de criza epidemiologică.