Actual

Val de caniculă peste România! Temperaturile sar de 40 de grade Celsius

val de Caniculă Sursa foto Playtech.ro
sursa foto: arhiva companiei

Un val de caniculă va afecta mai multe țări europene. Temperaturile vor ajunge până la 40 de grade la umbră în Italia, Bulgaria și Turcia.

Sezonul vacanțelor a adus temperaturi extreme. Aceasta este o problemă majoră pentru turism. În Grecia, canicula a provocat decesul a patru turiști într-o săptămână. Aceștia au plecat în excursii pe vreme de 45 de grade. În multe țări a fost emis un cod portocaliu de avertizare pentru temperaturi extreme.

Căldura extremă nu afectează doar Europa. Meteorologii din SUA au emis noi avertismente. Se așteaptă valori termice nemaiîntâlnite în ultimii 30 de ani, potrivit Observator.

Un val de căldură afectează și România. Meteorologii au emis coduri galben și portocaliu de caniculă pentru astăzi și mâine. Temperaturile vor urca până la 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat. Vor fi nopți tropicale în mai multe județe din țară.

„În intervalul menționat, în Banat, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa în general între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități. Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade”, potrivit Digi24.