Actual

Cod portocaliu de caniculă! Zonele afectate

Caniculă Sursa foto Playtech.ro
sursa foto: arhiva companiei

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de caniculă pentru București și alte 16 județe din țară. Totodată, un cod galben de caniculă este valabil pentru alte județe.

Județele afectate de codul portocaliu includ Tulcea, Constanța, Galați, Brăila, Ialomița, Călărași, precum și Giurgiu, Ilfov, Buzău, Vrancea, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Argeș, Olt și Dolj. Acest cod portocaliu este valabil în perioada 11 iunie ora 10:00 până pe 12 iunie ora 10:00.

Conform antena3.ro, temperaturile vor oscila între 35 și 37 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi foarte accentuat. Conform avertizării de cod galben, astăzi între orele 12:00 și 23:00, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul și centrul Moldovei, precum și în majoritatea zonelor montane, se vor înregistra perioade de instabilitate atmosferică.

Aceasta va include averse, intensificări de vânt (cu rafale de 55…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. Astfel de fenomene pot apărea și în alte regiuni, dar pe arii mai restrânse.