Social

Valeriu Gheorghiță dă dreptate Consiliului Elevilor dar își păstrează decizia

Valeriu Gheorghiță dă dreptate Consiliului Elevilor dar își păstrează decizia

Valeriu Gheorghiță dă dreptate Consiliului Elevilor dar își păstrează decizia în ceea ce privește începerea școlilor. Consiliul Elevilor consideră că școlile nu sunt pregătite pentru cursuri cu prezență fizică și cere autorităților se ia în calcul și alți indicatori pe lângă rata de vaccinare în rândul personalului, între care: incidența infectărilor la nivel local, infrastructura sanitară, capacitatea de testare și de menținere a distanțării fizice.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță, recunoaște că revenirea la școală reprezintă un risc în evoluția pandemiei, dar spune că trebuie puse în balanță beneficiile pentru elevi. El amintește și de regulile în vigoare pentru prevenirea răspândirii virusului:

Valeriu Gheorghiță: ”Cred că noi adulții trebuie să facem un efort pentru ca de mâine copiii noștri să meargă în siguranță la școală. Cum putem face asta? Respectând măsurile igienico-sanitare, explicându-le și copiilor același lucru, vaccinându-ne și cred că, în felul acesta, progresiv, putem să controlăm și să limităm consecințele și efectele acestei pandemii. Da, categoric, reînceperea cursurilor cu prezență fizică aduce un risc suplimentar asupra creșterii numărului de cazuri, dar aici trebuie să păstrăm un echilibru între evoluția epidemiologică și beneficiile și pierderile pe care copiii noștri le au în această perioadă.”

Mâine, 08.11.2021, elevii din toată țara se vor întoarce la școală după ce au fost trimiși în vacanță forțată la scurt timp după începerea anului școlar. Ieri a fost anunțat nou calendar al anului școlar 2021-2022, acesta urmând să se finalizeze ca în fiecare an. Calendarul anului școlar poate fi vazut aici.