Info Actual

Info Actual > Social > Valeriu Gheorghiță, despre adeverința de vacinare: ”Se notează, practic, lotul vaccinului, tipul vaccinului şi data expirării”
Social

Valeriu Gheorghiță, despre adeverința de vacinare: ”Se notează, practic, lotul vaccinului, tipul vaccinului şi data expirării”

Valeriu Gheorghiță, despre adeverința de vacinare: ”Se notează, practic, lotul vaccinului, tipul vaccinului şi data expirării”

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă spune că adeverința de vaccinare este un document pe care se notează lotul vaccinului, tipul și data expirării acelui lo de vaccin. Medicul precizează că u se arată însă, și cât ține imunitatea.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, a vorbit despre adeverința de vaccinare. Acesta spune că documentul nu are termen de valabilitate și nu arată cât ține imunitatea.

„Pe adeverinţa de vaccinare se notează, practic, lotul vaccinului, tipul vaccinului şi data expirării acelui lot de vaccin. Această adeverinţă nu are un termen de valabilitate. În momentul de faţă, această adeverinţă atestă că o persoană, la un moment dat, pe parcursul vieţii, a fost vaccinată împotriva COVID-19 cu un anumit tip de vaccin şi precizează data, tipul, lotul vaccinului. Nu arată cât ţine imunitatea, este doar un document care atestă că acea persoană a fost vaccinată”, a declarat Valeriu Gheorghiţă duminică seară, la Antena 3.

Adeverința poate fi folosită pentru intrarea în alte țări

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă a spus că momentan nu poate spune dacă această adeverință de vaccinare poate fi folosit pentru intrarea în alte ţări.

„Plecând şi făcând o analogie cu rezultatul testelor de tip PCR, este foarte importat ca acel document să fie valid în ţara care a fost emis. Deci, din acest punct de vedere, dacă documentul este valid în ţara care emite, ar trebui să fie recunoscut şi în alte ţări, în cazul în care se va solicita fie un test negativ, fie dovada vaccinării, în orice moment în care am putea călători în anumite ţări care pot impune acest lucru”, a mai spus medicul, care a menţionat că fiecare persoană imunizată este trecută în Registrul Naţional al vaccinărilor, potrivit Libertatea.