Info Actual

Info Actual > Social > Valeriu Gheorghiță s-a vaccinat împotriva COVID-19: ”Doar împreună putem să ieșim din această pandemie”
Social

Valeriu Gheorghiță s-a vaccinat împotriva COVID-19: ”Doar împreună putem să ieșim din această pandemie”

Valeriu Gheorghiță s-a vaccinat împotriva COVID-19: ”Doar împreună putem să ieșim din această pandemie”

În această dimineată, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a făcut în centrul de vaccinare amenajat în policlinica Spitalului Militar Central din București, prima doza a vaccinului COVID.

În această dimineață, Valeriu Georghiță a făcut prima doza a vaccinului COVID, iar conform procedurilor, a stat într-un salon sub supravegherea medicilor timp de 15 minute, după ce s-a injectat cu serul salvator, pentru a vedea dacă are reacții adverse.

”Știința a triumfat, știința este alături de noi. Sunt onorat și mândru că împreună cu colegii mei ne ocupăm de organizarea campaniei de vaccinare. În imediata perioadă ne dorim ca vaccinurile să fie distribuite celor care au cea mai mare nevoie de acest vaccin”, a spus Gheorghiță, după ce s-a vaccinat.

„E timpul să reducem consecințele negative ale acestei pandemii, să limităm pierderile de vieți omenești”, a spus el.

Românii nu au încredere în vaccinul anti-COVID

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a vorbit și despre neîncrederea românilor fată de vaccinarea împotriva COVID-19.

„Sunt încrezător că împreună putem risipi acest virus al neîncrederii și putem să facem front comun. Doar împreună putem să ieșim din această pandemie și să revenim la o viață normală”, a spus Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Potrivit datelor puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică, luni au fost vaccinate împotriva virusului ucigaș din China, cu vaccinul Pfizer BioNTech, 11.912 de persoane.

Până duminică, 3 ianuarie, fuseseră vaccinate în jur de 13.200 de persoane, iar până în prezent au fost imunizate împotriva coronavirusului 25.508 de persoane. În urma administrării vaccinului, doar 47 de cadre medicale au avut reacții adverse minore, potrivit Digi 24.