Info Actual

Info Actual > Social > Valeriu Gheorgiță a făcut marele anunț! Apare un nou vaccin anti-COVID în România
Social

Valeriu Gheorgiță a făcut marele anunț! Apare un nou vaccin anti-COVID în România

Valeriu Gheorgiță a făcut marele anunț! Apare un nou vaccin anti-COVID în România

Valeriu Gheorgiță a făcut marele anunț! Apare un nou vaccin anti-COVID în România. Este vorba despre serul de imunizare de la Johnson & Johnson.

Apare un nou vaccin anti-COVID în România

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din Romania, Valeriu Gheorghiță a mărturisit că în țara noastră va ajunge primele doze al celui de-al patrulea vaccin, în aprilie, după ce vaccinul va primi autorizaţie.

„Măsurile restrictive pot fi ridicate dacă avem 3 condiţii îndeplinite, să avem un număr foarte mare de populaţie vaccinat, să nu avem tulpini virale circulante şi un al treilea lucruri important să avem cât mai multe dovezi a scăderii ratei incidenţei prin vaccinare. Prin vaccinare, procentul celor care fac boala simptomatică e redus foarte mult. La Astra Zeneca studiile arată un procet de 67%, nivelul e foarte ridicat din viaţa de zi cu zi.

După cum ştim, compania Johnson & Johnson şi-a depus documentaţia pentru a obţine autorizaţia de la Agenţia Europeană a Medicamentului. Asta înseamnă, că în aprilie am avea primele doze. Este un vaccin tot pe bază de vector viral, pe adenovirus uman, eficacitatea e similară cu cea de la Astra Zeneca, însă avantajul este că e suficient să administrăm o singură de vaccin. Temperatura de păstrare este obişnuită. Aşa ne va permite accelerarea campaniei de vaccinare. Aşa cum ştim, am fost în situaţia să frânăm accelerarea campaniei de vaccinare.”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, la Digi FM.

Când putem renunța la masca de protecție

Medicul Valeriu Gheorghiță a explicat când vom putea să revenim la o viață normală și să renunțăm la masca de protecție.

„Toate trei vaccinurile sunt bune, toate trei ne protejează de formele severe. Vom putea ridica mare parte a măsurilor de protecție după ce vom depăși gradul de imunizare de 70% din populație. Dacă nu constatam emergența unor tulpini care nu sunt acoperite de vaccin, cu siguranță atunci se poate renunța și la utilizarea măștii de protecție”, a declarat Valeriu Gheorghita, potrivit România TV.