Info Actual > Social > Valeriu Ghoergiță, anunț pentru toți românii! Veste dată de medicul militar
Social

Valeriu Ghoergiță, anunț pentru toți românii! Veste dată de medicul militar

Valeriu Ghoergiță, anunț pentru toți românii! Veste dată de medicul militar

În contextul dezbaterii pe subiectul vaccinul AstraZeneca, Valeriu Ghoergiță a transmis românilor ce hotărâre s-a luat în urma consultări avute joi între reprezentanți ai Ministerului Sănătății, INSP, Comitetului de vaccinare și ai Agenției Naționale a Medicamentului.

După ce Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că există o legătură între vaccinul AstraZeneca și cheagurile de sânge apărute după administrarea serului, România continuă vaccinarea cu AstraZeneca. Și nu limitează categoria de vârstă, așa cum o fac alte țări, ci se va administra tuturor grupelor de vârstă. Anunțul a fost făcut de coordonatorul campaniei de vaccinare la nivel național, Vleriu Gheorghiță.

Se continuă vaccinarea cu vaccinul de la compania AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Ghoergiță, a precizat că, în urma unor consultări avute joi între reprezentanți ai Ministerului Sănătății, INSP, Comitetului de vaccinare și ai Agenției Naționale a Medicamentului, s-a decis continuarea administrării vaccinului produs de AstraZeneca.

„În urma ședinței de lucru de astăzi, s-a decis: se continuă vaccinarea cu vaccinul de la compania AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă. Ca atare, având în vedere contextul epidemiologic din România, este foarte important să se continue vaccinarea împotriva COVID-19 cu toate produsele vaccinale disponibile și la parametri cât mai ridicați”, a transmis  coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.