Social

Valoarea tichetelor de masă crește! Beneficii pentru angajați

tichete de masă Sursa foto Romania tv
sursa foto: arhiva companiei

În sectorul public, un anumit segment de angajați va avea parte de o notabilă creștere în ceea ce privește numărul și valoarea tichetelor de masă. Această inițiativă vine ca rezultat al unor ajustări legislative efectuate de către Ministerul Finanțelor pentru anul în curs.

Una dintre modificările aduse de OUG  constă în majorarea plafonului maxim al valorii tichetelor de masă. Începând cu 1 ianuarie, limita valorică a tichetelor de masă a fost crescută. Bonurile s-au majorat de la 35 la 40 de lei pe zi lucrătoare.

Aceste ajustări sunt menite să prevină restructurările în cadrul unor instituții subordonate administrațiilor local. Modificările reprezintă o parte a efortului de îmbunătățire a condițiilor de muncă și de trai pentru angajații din sectorul public.

„Cheltuielile privind drepturile de hrană/indemnizația de hrană/tichete de masă/norma de hrană, indiferent de denumirea acestora, stabilite conform reglementărilor legale sau conform contractelor colective de muncă, nu pot depăși anual contravaloarea a două salarii minim brute pe țară/an/persoană valabile la data de 1 ianuarie 2019, actualizată cu indicele prețului de consum comunicat de Institutul Național de Statistică. Actualizarea acestor drepturi se face începând cu luna ianuarie 2025”, este menționat lege, conform fanatik.ro