Diverse

Vânătorii de fantome au rupt-o la fugă din fortul bântuit, după zgomote care au zgâlțâit pereții

Vânătorii de fantome au rupt-o la fugă din fortul bântuit, după zgomote care au zgâlțâit pereții

Momentul în care vânătorii de fantome au rupt-o la fugă speriați din fortul bântuit, după ce sunete „zgomotoase” au zguduit clădirea, a fost imortalizat de camera video, care filma la fața locului, pe toată perioada acțiunii intreprinse de ”curajosul” grup.

Vânătorii de fantome au rupt-o la fugă din fortul bântuit, după zgomote care au zgâlțâit pereții

Au pornit să vâneze, dar au fost vânați. Vânătorii de fantome, înspăimântați, au primit mai mult decât se așteptau atunci când un „apel către lumea spiritelor” a fost urmat de un vuiet puternic, care a zguduit pereții clădirii, unde urmau să își ducă misiunea la capăt, scrie Mirror. Numai că nu a fost să fie. Întuneric, doar niște lanterne pâlpâiau în bezna care îi înconjura pe membrii grupului.

O înregistrare video arată momentul terifiant în care vânătorii de fantome au fugit din fortul „bântuit”, în timp ce zgomote puternice, necunoscute, au zguduit clădirea.

Grupul se afla într-un tur de vânătoare de fantome în jurul tunelurilor de la Fort Widley din Portsmouth, despre care se spune că ar găzdui diverse spirite, când zgomotul tunător a zguduit clădirea. La un moment dat, zgomotul a devenit din ce în ce mai puternic, determinându-i pe cei din grup să fugă, speriați, spre cea mai apropiată ieșire din clădirea înfricoșătoare, prin însăși natura ei inițială. Totul s-a întâmplat imediat după ce liderul grupului, Debbie McAll, a încercat să comunice, printr-un ”limbaj” adecvat, cu lumea spiritelor.

Din ceea ce povestesc martorii oculari reiese că au simțit o neliniște profundă, ceea ce a determinat reacția în lanț de …fugă.

Cum s-a produs „întâlnirea” cu fantomele

Tony Ferguson, care a surprins scena cu camera de filmat, a declarat: „La început am crezut că este un tunet, dar zgomotul era prea frecvent. Apoi, tunelurile au început să vibreze pe măsură ce sunetul se apropia. Membri grupului păreau îngroziți. Apoi mi-am dat seama că nu era un tunet. Am început și eu să mă simt neliniștit, la fel ca toată lumea, pentru că eram la capătul tunelurilor și părea că explodează bombe.”

În imaginile surprinse de Tony, în vârstă de 37 de ani, sunetul începe ca o bubuitură în surdină. Apoi, în timp ce grupul discută despre ceea ce au auzit, devin vizibil speriați de bubuitura, care se repetă mai tare a doua, a treia oară și chiar a patra oară. „Este ca și cum ar fi fost un tun care explodează”, mărturisește unul dintre membrii grupului.

„Cel mai bun mod în care aș putea descrie acest lucru este ca un mini cutremur”, a declarat Ferguson, care este supranumit ”Ghost Whisperer”. Nimeni nu știa ce se întâmplă. ”Nimeni nu se simțea în siguranță, deoarece chiar și Debbie, care cunoaște această locație pe de rost, părea îngrijorată. Am părăsit zona pentru a ieși în caz că tunelurile păreau că se prăbușesc sau ceva de genul acesta”, a mai spus un alt membru din grup. Principala preocupare a lui Debbie, șefa echipei, a fost siguranța tuturor celor prezenți la acțiune.

Adrenalină, dorința de a deschide uși necunoscute, fascinația lumii invizibile, descifrarea enigmelor, acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care mulți oameni, de-a lungul timpului, au folosit castelele și  forturile, în încercarea de a lua legătura cu lumea nevăzută. Frica, însă, demonstrează că omenirea nu este, încă, pregătită, pentru a primi mesajele care ar oferi certitudinea existenței și în viața de dincolo.

Foto: Mirror