Social

Veste bună pentru români. Dr. Virgil Musta a anunțat când vom reveni la normal

Veste bună pentru români. Dr. Virgil Musta a anunțat când vom reveni la normal

Veste bună pentru români. Dr. Virgil Musta a anunțat când vom reveni la normal! Acesta consideră că trendul descendent al numărului de infectări cu Sars-Cov-2 în România va continua în perioada următoare.

„Eu am speranţa că în jumătate de lună, o lună, el (al treilea val al pandemiei n.r.) va ajunge la un nivel care să ne permită să ne desfăşurăm activităţile normal. Adică eu cred că trendul descendent va continua şi s-ar putea să fie mai mulţi factori care să intervină în acest sens.

Veste bună pentru români. Evoluţia normală a infecţiei, dacă ţineţi minte, în urmă cu un an, în luna iunie numărul de cazuri era foarte mic pentru că şi infecţia, pe de o parte, a avut un trend de scădere natural. Pe de altă parte, măsurile luate şi respectate au dus la scăderea acestui număr. Dacă se înţelege ca în continuare să ne vaccinăm cât mai mulţi şi cât mai rapid, sunt convins că lucrurile vor merge bine.”, a adăugat medicul Virgil Musta, într-o intervenție telefonică la B1 Tv.

Până ieri, 25 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.046.264 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

972.476 DE PACIENȚI AU FOST DECLARAȚI VINDECAȚI

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.542 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor.

În intervalul 24.04.2021 (10:00) – 25.04.2021 (10:00) au fost raportate 127 de decese (66 bărbați și 61 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.