Lifestyle

Veste extraordinară de la cercetători! Ar putea fi salvarea: „O singură doză omoară virusul”

Veste extraordinară de la cercetători! O echipă de cercetători de la Universitatea Monash din Australia susține că există un medicament în farmacii care ar putea fi salvarea. Ei spun că „O singură doză omoară virusul în 48 de ore”.

Veste extraordinară de la cercetători! Un antiparazit folosit până în prezent ucide virusul din China

Potrivit unor cercetări realizate de oamenii de știință în de laborator, aceștia au descoperit că medicamentul a ucis coronavirusul în 48 de ore. Este vorba despre un antiparazit folosit până în prezent împotriva păduchilor și scabiei, conform  divahair.ro.

Conform cercetătorilor, în cadrul mai multor teste de laborator, o singură doză a stopat extinderea virusului în cultură: „Am descoperit că o singură doză a eliminat tot materialul genetic al virusului în doar 48 de ore, iar după 24 de ore am putut observa o reducere seminficativă”, a spus Kylie Wagstaff.

Echipa de cercetare urmează să calculeze și dozajul optim pentru oameni: „Durata până la care ar putea apărea unui vaccin este destul de mare, iar un medicament va putea ajuta mai repede omenirea”, a completat Wagstaff.