Info Actual

Info Actual > Diverse > Veste proastă pentru românii care vor să petreacă revelionul în Turcia. Precizările MAE de ultimă oră
Diverse

Veste proastă pentru românii care vor să petreacă revelionul în Turcia. Precizările MAE de ultimă oră

Veste proastă pentru românii care vor să petreacă revelionul în Turcia. Precizările MAE de ultimă oră

Românii care vor să-și petreacă revelionul în Turcia vor trebui să se conformeze ultimelor măsuri luate de autoritățile din această țară.

Potrivit Ambasadei Republicii Turcia, persoanele care vor să intre în această țară trebuie să prezinte rezultatul testului PCR cu 72 de ore înainte de a efectua călătoria.

Când vor intra în vigoare noile măsuri

„În conformitate cu ultimele măsuri instituite pentru combaterea pandemiei de COVID-19, începând cu data de 29.12.2020, ora 23:00 (GMT +2), persoanele cu vârsta mai mare de 6 ani, care vor călători din străinătate în Turcia pe cale aeriană, vor avea obligația de a prezenta la intrarea în Turcia un rezultat negativ al testului SARS-COV-2 PCR, efectuat cu maximum 72 ore înainte. Persoanelor care nu vor prezenta un test PCR negativ nu li se va permite îmbarcarea în avion. Măsura se aplică și pasagerilor aflați în tranzit.

Începând cu data de 30.12.2020, toate persoanele care se vor deplasa în Turcia pe cale terestră și maritimă vor trebui să prezinte rezultatul negativ al testului SARS-COV-2 PCR efectuat cu maximum 72 ore înainte. Persoanelor care nu prezintă un test PCR cu rezultat negativ li se va aplica măsura carantinării la adresa de cazare declarată (casă, hotel etc.) iar cele care nu au un loc de cazare vor fi carantinate în unitățile de cazare stabilite de Direcția de Sănătate Publică din Turcia”, se arată în comunicatul ambasadei turce.

Persoanele depistate pozitiv la testul PCR vor intra în carantină

„Testele PCR vor putea fi efectuate în a 7-a zi a perioadei de carantină, iar rezultatul negativ va permite ieșirea din carantină a persoanei în cauză, după cea de a 7-a zi. Persoanelor depistate pozitiv în urma testării PCR li se va acorda tratamentul recomandat de Ministerul Sănătății, în conformitate cu măsurile de gestionare a pandemiei de COVID-19.

Având în vedere că în ultimele 10 zile s-au constatat modificări ale virusului în țări precum Marea Britanie, Danemarca și Africa de Sud, persoanele care vor sosi în Turcia din aceste țări vor trebui să prezinte un rezultat negativ al testului PCR, efectuat cu maximum 72 ore inainte, dar și să se izoleze la adresa declarată. În cazul în care la a doua testare PCR din ziua a 7-a a carantinei rezultatul va fi negativ, se va dispune ieșirea din carantină, iar în cazul rezultatului pozitiv al testării PCR, se va aplica tratamentul corespunzător.

Prezenta hotărâre va fi în vigoare până la 1 martie 2021.” a anunțat Ambasada Republicii Turcia la București.

Amintim și că Turcia se află pe lista galbenă, astfel că la întoarcerea în țară românii vor fi nevoiți să stea în izolare la domiciliu timp de 14 zile.