Lifestyle

Veste tristă! Paul Goma a murit de coronavirus

Veste tristă! Scriitorul Paul Goma a murit de coronavirus. Mariana Sipoș, biografa lui Goma, anunță într-un comunicat că acesta a murit în noaptea din 24 spre 25 martie din cauza infecției cu coronavirus, conform G4Media. Aceasta a anunțat că scriitorul era internat din 18 martie într-un spital din Paris.

„În urma unui mesaj primit din Franța, cu regret si mare durere anunț plecarea dintre noi a marelui scriitor și disident Paul Goma, în noaptea din 24 spre 25 martie 2020. Paul Goma era internat din 18 martie la spitalul La Pitié Salpêtrière, în urma constatării infectării cu virusul ucigaș. Conform informațiilor transmise de echipa medicală care l-a îngrijit, Paul Goma a plecat senin, fără durere și cu sufletul împăcat.

Fiul său, Filip Goma, după ce în urmă cu doi ani și-a pierdut și mama, este foarte tulburat și îndurerat și roagă să nu fie contactat. Conform indicațiilor lui Filip Goma, respectând dorința tatălui său și ținând cont de restricțiile actuale în vigoare în Franța, trupul lui Paul Goma va fi incinerat, iar urna funerară va fi depusă în Columbarium, la cimitirului Pére Lachaise din Paris. Voi comunica programul ceremoniei îndată ce va fi finalizat.

Dumnezeu sa-l odihnească în pace! Aprindeți o lumânare sau spuneți o rugăciune pentru odihna sufletului său”, a fost mesajul Marianei Sipoș.

Paul Goma s-a născut în 1935 în Basarabia și a debutat la revista Luceafărul în 1966. Goma a fost dintre cei mai mari duşmani ai regimului comunist din România anilor ’70-’80. El a fost arestat și torturat de Securitate, dar eliberat la intervențiile din Occident. A plecat în Franța, de unde a continuat să critice regimul comunist din România.