Info Actual

Info Actual > Showbiz > Vestea tristă a zilei! A murit actorul Ștefan Sileanu!
Showbiz

Vestea tristă a zilei! A murit actorul Ștefan Sileanu!

Vestea tristă a zilei! A murit actorul Ștefan Sileanu!

Vestea tristă a zilei! A murit actorul Ștefan Sileanu! Actorul Ştefan Sileanu, în vârstă de 80 de ani, a murit în urma unui infarct sâmbătă dimineaţă. Actorul Teatrului Nottara, cunoscut în cinematografie pentru rolul lui Vlad Ţepeş, va fi incinerat luni. “A fost dorinţa tatălui meu să fie incinerat”, a declarat fiica sa, Ana Sileanu, conform Adevărul.

Ştefan Sileanu s-a născut pe 15 noiembrie 1939, în comuna Cislău, judeţul Buzău. A debutat în anul 1965. A jucat pe scena Teatrul Naţional din Târgu Mureş şi la Teatrul Nottara din Bucureşti. În 1979 a jucat rolul titular în filmul istoric “Vlad Ţepeş” în regia lui Doru Năstase. Filmul a fost produs de Casa de Filme 5 sub direcţia lui Dumitru Fernoagă şi realizat în Centrul de Producţie Cinematografică Bucureşti.

Din culisele cinematografiei“. Cum a ajuns filmul „Vlad Ţepeş“ să ...

A avut un hobby important, pictura, având de-a lungul anilor câteva expoziţii personale. „Pământul e același pentru toți! Ne hrănește, ne rabdă, și ne acoperă”, spunea Ștefan Sileanu în rolul vieții sale din filmul „Vlad Țepeș”. Ceea ce astăzi, pare mai adevărat ca niciodată!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!