Social

Vești bune de la Marcel Boloș! Românii vor primi un nou tip de voucher

bani marcel bolos
sursă foto antena 3 cnn

În urma deplasării la Bruxelles împreună cu ministrul Muncii, Marcel Boloș a prezentat noile vouchere pentru români.

Potrivit autorităților, un nou tip de voucher va fi folosit după cele pentru alimente, costuri cu energia și vacanțe.

Se introduce un nou tip de vouchere

Este vorba, în special, de un proiect de testare a sistemului de irigații RePowerEU, de cupoane pentru panouri solare și de un program de garantare a eficienței energetice în locuințele sociale. Concret, echipa de la Ministerul pentru Investiții și Proiecte Europene a ajuns la un acord cu autoritățile de la Bruxelles ca în cadrul RePowerEU să existe un proiect pilot de irigații care să includă investiții în echipamente de pompare și panouri solare plutitoare. Potrivit Antena3, experiența Băncii Mondiale în Europa și Asia Centrală se dovedește acum esențială pentru executarea schimbărilor pe care România și le-a asumat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Vești bune de la Marcel Boloș

„Delegaţie la Bruxelles: Proiect pilot pentru irigaţii în RePower EU În acest moment, expertiza World Bank Europe and Central Asia se dovedește vitală pentru implementarea reformelor pe care România și le-a asumat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Suntem într-o perioadă în care provocările sunt tot mai complexe: mă refer aici la reforma pensiilor speciale, reforma sistemului public de pensii, reforma privind guvernanța companiilor de stat sau reforma salarizării bugetare.

Tocmai de aceea, avem nevoie de o relație mai strânsă, aplicată.

Am avut o discuție foarte productivă în acest sens cu doamna Gallina Andronova Vincelette, Country Director al Băncii Mondiale pentru Uniunea Europeană, căreia i-am propus să punem bazele unei colaborări și pentru investițiile și reformele pe care le pregătim pentru RePowerEU. Reamintesc faptul că avem din partea Comisiei Europene 1,4 milioane de euro pe care să îi investim pentru a produce energie sigură, durabilă și la prețuri accesibile.

Transmit pe această cale și o informaţie în premieră: în urma discuțiilor de zilele acestea de la Bruxelles, am convenit să avem în Repower EU un proiect pilot în irigaţii care să includă panouri solare flotante şi investiţii în echipamente de pompare.

Mai mult, sunt agreate voucherele pentru panouri solare și o alocare specială pentru a asigura eficiența energetică a locuințelor sociale”, a scris ministrul Investiţiilor şi proiectelor europene, Marcel Boloş, pe pagina de Facebook.

Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) era în curs de modificare, de aceea o echipă de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), condusă de ministrul Marcel Boloș și ministrul Muncii, Marius Budăi, s-a aflat la Bruxelles în perioada 15-18 mai.