Social

Vești bune din județul Timiș, prognozele inițiale infirmate

Vești bune din județul Timiș. Piaţa muncii din județul Timiș începe să își revină. Criza de pe piața muncii din județul Timiș a fost mult mai blândă decât se prognozase inițial. Aproape 10.000 din cei 50.000 de oameni trimiși în șomaj tehnic s-au reîntors la muncă.

În plus, aproape 6.000 de oameni s-au angajat, luna trecută, în timp ce de pe Aeroportul din Timișoara românii continuă să plece la muncă în străinătate.

Numărul angajaților a atins aceeași cifră ca cea dinaintea declanșării stării de urgență, aproximativ 10.000 de oameni trimiși în șomaj tehnic, adică 20% din total, au revenit deja în câmpul muncii, iar concedierile colective masive anunțate de unele firme s-au dovedit a fi mai reduse cu circa 30%.

În ciuda problemelor cauzate de pandemie, în ultima lună peste 6.000 de timișeni şi-au găsit un job, în timp ce numărul celor intraţi in șomaj a fost de trei ori mai mic.

Nici exportul de forță de muncă nu a stat pe loc. Ieri, de pe Aeroportul Timișoara a decolat cea de treisprezecea cursă cu muncitori care au plecat la lucru în Germania, este vorba despre aproximativ 1.500 de persoane din toată zona de nord-est a țării care au plecat să lucreze în agricultură. Conform Inspectoratului Teritorial de Muncă, aceștia au contracte direct cu angajatorii străini.